Глобалните усилия и намеса в края на двадесети век са

...
Глобалните усилия и намеса в края на двадесети век са
Коментари Харесай

Учени отчитат стабилизиране на нивата на въглероден окис в атмосферата

Глобалните старания и интервенция в края на двадесети век са съумели да допринесат за стабилизиране на концентрацията на въглероден окис в атмосферата, откри проучване, представено от Българска телеграфна агенция.

Екип учени под управлението на австралийската организация за научни и индустриални проучвания CSIRO са направили измервания, които им разрешават да осъществят първата цялостна оценка на концентрацията на въглероден окис в атмосферата на южното полукълбо.

Въглеродният окис (CO) е токсичен газ с въздействие върху климата. Като мерят въздуха в полярния лед, учените са съумели да измерят концентрацията на въглеродния окис в атмосферата през последните три хилядолетия.

Добрата вест в този момент е, че равнищата на този газ са постоянни и даже с наклонност за намаляване и това е по този начин от края на 80-те години на предишния век, което съответствува с въвеждането на катализаторите в колите, сподели Дейвид Етъридж от CSIRO в прессъобщение. Устройствата за надзор на нездравословните излъчвания са наложителни за всички нови коли в Австралия от 1986 г.и за Европейски Съюз от 1993 година

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР