Глобалната авиоиндустрия е изправена пред лятна криза, като търсенето на

...
Глобалната авиоиндустрия е изправена пред лятна криза, като търсенето на
Коментари Харесай

Криза в небето: Не достигат самолети, а летните пътувания ще са на рекордни нива

Глобалната авиоиндустрия е изправена пред лятна рецесия, като търсенето на пътувания се чака да надвиши равнищата отпреди пандемията, до момента в който доставките на самолети внезапно понижават заради индустриални проблеми в Boeing и Airbus.

Въздушните превозвачи харчат милиарди за поправки, с цел да продължат да летят с по-стари, по-малко ефикасни самолети и заплащат награда, с цел да обезпечат самолети от лизингодателите. Но някои превозвачи към момента са принудени да редуцират графиците си, с цел да се оправят с неналичието на налични самолети.

В същото време броят на пътуващите в международен мащаб се чака да доближи исторически равнища, като се предвижда 4,7 милиарда души да пътуват през 2024 година спрямо 4,5 милиарда през 2019 година, написа Reuters.

" Можем да чакаме мощно показване от самолетните компании през лятото с някои изключително високи самолетни билети ", сподели за организацията Джон Грант, старши анализатор във компанията за данни за пътувания OAG.
 Най-големият боязън на Airbus: Да не станат като Boeing
Най-големият боязън на Airbus: Да не станат като Boeing

Европейският авиопроизводител стяга контрола върху качеството

Миналия декември Международната асоциация за въздушен превоз (IATA) предвижда 9% годишен растеж на световния потенциал на самолетните компании тази година. Тази оценка наподобява оптимистична след рецесията с сигурността на Boeing.

Пътническите превозвачи ще получат 19% по-малко самолети тази година, в сравнение с чакаха, заради проблеми с производството на Boeing и Airbus, сподели Марта Нойбауер, старши помощник в AeroDynamic Advisory.
 Шефът на Ryanair: На Boeing им
Шефът на Ryanair: На Boeing им " липсава внимание към детайлите " при производството на самолети

Какви са проблемите със самолетите, от които се оплака Майкъл О`Лиъри?

Американските превозвачи ще получат 32% по-малко самолети от плануваното преди година, защото няколко самолетни компании зависят от самолетите 737 MAX на Boeing, сподели Нойбауер. Производството на Boeing беше лимитирано след взривяване на панел във въздуха през януари.

Boeing се тресе от разрастваща се рецесия, която избухна след 5 януари Alaska Airlines с издухване на самолетна врата по време на полет. Регулаторите са сложили таван за производството на 737 MAX, само че компанията не доближава даже това равнище.

До 650 самолета Airbus A320neo може да бъдат спрени през първата половина на 2024 година за инспекции за справяне с минус на RTX Corp Pratt & Whitney мотори.

В Европа нискотарифната самолетна компания Ryanair редуцира някои направления. В Съединените щати United понижиха полетите и коригираха проектите за наемане и личен състав.
 Билетите на Ryanair може да нарастнат поради... Boeing
Билетите на Ryanair може да нарастнат поради... Boeing

Авиопроизводителят се бави с доставките на самолети

Бум на лизинговия пазар

Анализаторите чакат потенциалът на множеството американски превозвачи през второто тримесечие да нараства с по-бавни темпове, в сравнение с преди година. Авиокомпаниите ще актуализират своите проекти за напредък и ще обяснят по какъв начин ще компенсират рестриктивните мерки на потенциала, когато рапортуват тримесечни резултати, започвайки в сряда с Delta Air Lines.

Заради дефицита на нови самолети пазарът за наемане на самолети процъфтява. Данните от Cirium Ascend Consultancy демонстрират, че лизинговите ставки за нови самолети Airbus A320-200neo и Boeing 737-8 MAX са достигнали 400 000 $ на месец, най-високото равнище от средата на 2008 година

Авиокомпаниите харчат 30% повече за лизинг на самолети, в сравнение с преди пандемията, сподели Джон Хеймлих, основен икономист в Airlines for America (A4A), който съставлява огромните американски превозвачи.

Те също по този начин държат самолети, които са с изминал потребен стопански живот и изискват тежка поддръжка, която в този момент лишава няколко месеца, сподели Хаймлих. Разходи за ремонт в United, Delta и American Airlines Group са се нараснали с 40% предходната година по отношение на 2019 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР