Глоба към Пътна полиция от акт или електронен фиш за

...
Глоба към Пътна полиция от акт или електронен фиш за
Коментари Харесай

Двойно скача глобата към КАТ, ако не платим до месец

Глоба към Пътна полиция от акт или електронен фиш за скорост ще скача двойно, в случай че не бъде платена в границите на 30 дни. Това плануват последните промени в Закона за придвижване по пътищата, които единствено след седмица ще бъдат импортирани за разискване в Народното събрание.

В последните корекции е заложено водачите, които създадат заплащането в 14-дневен период, да се употребяват от 50 % отстъпка. Тези, които го създадат до 30 дни след първичните две седмици, ще си заплащат целия размер на санкцията, а останалите, които превишат едномесечния период, ще броят двойно пари, оповестява " Монитор ".

За по-добра събираемост санкциите от електронни фишове ще се качват и в интернет. Така нарушителите, които не са открити на адреса им, ще се водят за известени. По този метод водачът няма да може да се измъква с обяснението, че не си е платил глобата, тъй като не му е била връчена и той не е знаел за съществуването й.

Важните промени, които целят да усилят събираемостта на санкциите и да дисциплинират водачите, са записани в член 189 от ЗдвП, разясняват от СБА.

Сега съществуващият текст на алинея 5 за електронния фиш се добавя в края с ново изречение, което разказва каква ще бъде процедурата на връчване на фиша след гласуването в Народното събрание и влизането в действие на закона. Първо на лидера, чието нарушаване е записано от камера, му се изпраща електронен фиш по пощата с противоположна квитанция. Той има 14-дневен период да заплати. Проектозаконът планува, в случай че не е открит на непрекъснатия му адрес, а новият му адрес не е прочут, след връщане на противоположната квитанция да се прави нова инспекция от чиновник на съответната Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи по сегашния му адрес.

Ако нарушителят още веднъж не е открит, служителят на реда сформира протокол за осъществено посещаване на адреса. В този случай електронният фиш се слага на таблото за обявления и в интернет страницата на съответната Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи или се оповестява по различен нормален метод. Така той ще се смята за връчен от момента на оповестяването му.

При неплащане на санкцията задължението ще бъде изпращано в Национална агенция за приходите, където ще се образува изпълнително дело. Ако един лидер бъде заловен с неплатена санкция, книжката му ще бъде краткотрайно отнемана до заплащането на сумата. Не е изключено и колата му да бъде спряна от придвижване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР