Глоба до 3600 евро за неваксинираните лица за Covid-19 планира

...
Глоба до 3600 евро за неваксинираните лица за Covid-19 планира
Коментари Харесай

3600 евро глоба за неваксинираните в Австрия

Глоба до 3600 евро за неимунизираните лица за Covid-19 възнамерява да вкара австрийското държавно управление. Глобата ще се ползва всеки 3 месеца, в случай че няма сложена инжекция. По този метод управляващите още повече стягат примката, откакто към този момент оповестиха желанието си имунизацията да стане наложителна от февруари 2022 година

Около 68 % от австрийските жители са изцяло имунизирани и това е измежду най-ниските равнища в Централна и Западна Европа, отбелязва Ройтерс.

Все още доста австрийци са скептични за имунизациите – концепция, която е подклаждана и от крайнодясната Партия на свободата, която е третата по представителност в Народното събрание. След пика на новозаразени с ковид преди 3 седмици, Австрия наложи 4-седмичен народен локдаун. С това решение беше оповестено и най-радикалното до в този момент в света – имунизациите стават наложителни за всички.

„ Не желаеме да наказваме хората, които не са имунизирани. Искаме да ги завоюва на наша страна и да ги убедим да създадат нещо положително за себе си “

Това сподели здравният министър на Австрия Каролине Едщадлер.

Все още следва наложителната имунизация за Covid-9 да бъде утвърдена от Народното събрание. Според първичния текст на подготвяния закон, наложителните ваксини за ковид ще са със период 2022-2024 година Има и алиени, които освобождават от инжекции бременните дами със комплицирани медицински проблеми, както и лица със характерни заболявания, на които имунизацията може да повлияе отрицателно.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР