Гледайте как индийският Chandrayaan-3 се опитва да кацне на Луната тук в 8:34 сутринта ET

...
Скоро ще научим дали Индия ще бъде първата нация, която
Коментари Харесай

Скоро ще научим дали Индия ще бъде първата нация, която ще постигне меко кацане на южния полюс на Луната. Мисията Chandrayaan-3 на Индийската организация за космически изследвания (ISRO), която стартира на 14 юли и навлезе в лунна орбита на 5 август, ще се опита да кацне в сряда около 8:34 сутринта EDT. Следва опита на Русия да победи Индия с удар, който завърши зле. Телевизионното предаване на живо на ISRO (гледайте по-долу) е планирано да започне в 3:50 сутринта EDT.

Спускаемият апарат Vikram на Chandrayaan-3 ще се опита да кацне близо до южния полюс на Луната, за който се смята, че съдържа воден лед. Може да осигури жизненоважна вода, кислород и гориво за бъдещи лунни мисии и бази. Докосването обаче може да се окаже предизвикателство, тъй като регионът е известен с неравен терен и сенчести кратери. Непосредственият предшественик на тази мисия, Chandrayaan-2, се разби през 2019 г., докато се спускаше към южния полюс на Луната.

Chandrayaan-3 използва „дизайн, базиран на отказ“, за да включи уроците от „твърдото кацане“ през 2019 г. ” Новата версия включва разширена зона за кацане, софтуерни надстройки и повече излишни системи за архивиране на потенциални прекъсвания.

Акаунтът X на IRSO (бивш Twitter) публикува рано сутринта във вторник: „Мисията е по график. Системите са подложени на редовни проверки. Гладкото плаване продължава.“ Той също така публикува снимки на повърхността на Луната, направени от орбита.

Можете да се включите тук рано сутринта в сряда (време в САЩ), за да видите спускането на индийския спускаем апарат.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР