Гледайте: Джени Ермосо заснета как реагира на целувката на Луис Рубиалес

...
Испанският женски футболен отбор се смееше и скандираше целувка“ в
Коментари Харесай

Испанският женски футболен отбор се смееше и скандираше „целувка“ в автобуса за вкъщи след победата на Световната купа, след като Луис Рубиалес целуна Джени Ермосо по устата, според видеозапис.

Ликуващите играчи, възхитени от триумфа си над лъвиците на Англия, могат да бъдат видени да пият шампанско в автобуса на отбора и да разглеждат мемовете на целувката в социалните медии на телефона на г-жа Хермосо.

Г-жа Вижда се как Ермосо обяснява на съотборниците си как г-н Рубиалес „целият развълнуван дойде при мен и ме сграбчи по този начин“, демонстрирайки с ръцете си как той държеше главата й за целувката, която предизвика гняв в Испания и доведе до призиви той да подаде оставка.

След това членовете на отбора започват да скандират „бесо“, което означава целувка, и по-късно „преси“, съкращение от президент, когато самият г-н Рубиалес минава по пътеката на треньора, казвайки, че се чувства „смутен“.

Не е ясно дали г-н Рубиалес има предвид целувката.

Друго видео, направено в съблекалнята след финала, показва, че г-жа Хермосо казва, че не харесва това, че г-н Рубиалес я целува.< /p>

В единственото си официално изявление по въпроса г-жа Хермосо отрече да е дала съгласие за целувката и каза, че първоначалната й реакция на инцидента е била „шок поради контекста на празненство“.

В новоизлъчения кадър усмихната Ермосо показва на своите съотборници мем в социалните медии, сравняващ целувката на г-н Рубиалес с момента, в който мъжкият отбор на Испания спечели Световното първенство през 2010 г., а вратарят Икер Касияс целуна тогавашната си партньорка Сара Карбонеро като тя го интервюира за испанската телевизия.

Според новинарския уебсайт El Español г-н Рубиалес е изпратил копие от видеото на ФИФА като част от своята защита, след като международната футболна организация го отстрани от задълженията му, докато разследва поведението му след финала в Сидни.

Г-н Рубиалес каза миналия петък, че целувката е била по взаимно съгласие, тъй като той е попитал г-жа Хермосо дали е съгласна на „кълване“, преди да я целуне по устата по време на церемонията по връчването на медалите.

В изявлението си в петък г-жа Хермосо написа: „С течение на времето и след като се зарових по-дълбоко в първоначалните си чувства, чувствам необходимостта да осъдя този акт, защото никой не работи, спортни или социални околната среда трябва да бъде жертва на този вид несъгласно поведение.

„Чувствах се уязвим и жертва на нападение, импулсивен сексистки акт, който не беше на място и без каквото и да е съгласие от моя страна.“

Регионалните шефове в рамките на испанската футболна асоциация RFEF поискаха г-н Рубиалес да подаде оставка и временното ръководство на асоциацията спря заплащането му.

Членове на испанското правителство също казаха, че г-н Рубиалес трябва да се оттегли, но досега той отказва да го направи.

Привържениците осъждат „лова на вещици“

Г-н Рубиалес все пак запазва известна подкрепа, включително от майка си, която се крие в църква в родния град на семейството Мотрил и започна гладна стачка заради лечението му.

Анхелес Бехар, майката на г-н Рубиалес, е на третия си ден гладна стачка в Гранада.

72-годишната пенсионирана фризьорка каза, че ще продължи бдението си в църквата Divina Pastora на Мотрил, докато синът й не получи „справедливост“ и г-жа Хермосо „разкаже истината“ за целувката.

Г-жа Бежар каза пред репортери във вторник, че г-н Рубиалес я е помолил да спре гладната си стачка. „Той иска да се откажа“, каза тя. „Той е притеснен. Но аз няма да му обръщам никакво внимание.“

В сряда испанската крайнодясна партия Vox публикува изявление, в което обвини лявото правителство на Испания и медиите за това, което нарече „ лов на вещици” срещу г-н Рубиалес.

„Със здрав разум е възможно да се разграничи безвкусното или грубо поведение от престъпление,” каза партията, която остана трета с 12 процента от гласовете през миналия месец общи избори в Испания.

Изявлението на Vox цитира твърдението на г-н Рубиалес, че „фалшивият феминизъм“ стои зад обвиненията срещу футболния шеф.

Феминистка студентска организация, наречена Libres y Combativas ( Free and Combative) обяви демонстрации в градове в Испания тази седмица, настоявайки за отстраняването на г-н Рубиалес от поста му.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР