Гледам преговорите на Правителството с протестиращите енергетици. От една страна:

...
Гледам преговорите на Правителството с протестиращите енергетици. От една страна:
Коментари Харесай

Вие как се чувствате?

Гледам договарянията на Правителството с протестиращите енергетици.
От една страна: Костадинов и Тошко Йорданов сипват с огромния черпак на кабинета и цялостната му нефелност.
От другата: Денков и Кирил Петков сричат, молят, оправдават се, дават обещание. Личи си, че са поели задължения – към настойници и спонсори, да извършат нещо, което може да им коства цялата власт.

А по средата… по средата изправен се извисява като великан Делян Пеевски. С една ръка словесно плесници опозицията, Костадинов и Йорданов, да не скачат доста много. Разгърнал е крило над уплашените Денков, Петков и нежната им власт. С другата ръка договаря умерено с енергетиците, слага им се в ситуацията, предлага решения през Парламента. Нещо като Tribunus plebis (Народен трибун) в античен Рим.

Гледам и си припомням по какъв начин преди 10 години цялата страна беше против него, а тези, които през днешния ден са му под крилото изпълваха гордо площадите и го назоваха присмехулно „ Шиши “. Преди единствено година към момента беше немислимо политици даже да си вършат селфи с него и това костваше кариери.

Днес е индивидът в центъра на събитията и този, който разрязва Гордиевите възли на властта, до момента в който тези от митингите (и през 2014 и през 2020) страхливо седят до него и се употребяват от протекцията му. И се чудя, по какъв начин ви кара да се чувствате от това другари „ градски демократи “?

Аз персонално проблем нямам – сигурно избирам Пеевски да упражнява власт пред Кирил Петков, който е с най-малко 30 пункта коефициент на просветеност под него. Но вие по какъв начин се чувствате? Тези, които тъкмо като енергетиците през днешния ден блокирахте страната и скачахте по площадите, с цел да го НЯМА Пеевски, да ги няма и Движение за права и свободи, Борисов, ГЕРБ? Как сте през днешния ден, когато виждате по какъв начин вашите политически водачи и партии са виновните за цялостната реабилитация на това, което наричахте „ Задкулисието “ и „ Мафията “? Вместо да ги „ изчегъртат “ съумяха да ги върнат в центъра на властта, на решенията, на всичко. И в този момент се крият зад същите. Петков се оплаква, че Борисов не му подвига телефона, а Денков е залегнал под крилото на Пеевски като в окоп.

Цялата ви „ Промяна “ и всичките ви политици от Демократична България, ДСБ, Зелените – „ Добрите сили “, „ А тимът “, за които предходната година пълнихте отново жълтите павета, свърши единствено едно – да оправдава и върне цялостната власт в ръцете на ГЕРБ и Движение за права и свободи, а водещите им лица да изкара от изолацията, в която бяха попаднали.

И нищо друго. Само това реализираха, и то с цел да могат през „ Сглобката “ и Фонда за Възстановяване да усвоят едни пари и, вероятно, пенсионират тихомълком след година-две. Оставили страната на тези, които ви лъгаха, че ще вкарват в пандиза.

Гласувайте след месец отново за тях, че може и да ви е за последно. До европейските избори тези ще са си стегнали багажа за Дубай.

trud.bg
Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР