Главоболие, гадене, световъртеж и коремна болка са само част от

...
Главоболие, гадене, световъртеж и коремна болка са само част от
Коментари Харесай

Ето как да се справите с махмурлука без хапчета

Главоболие, гадене, световъртеж и коремна болежка са единствено част от неприятните признаци, свързани с несъразмерната консумация на алкохол. На сутринта в главата ви има единствено една мисъл - за какво няма магическо средство, което мигновено да заличи махмурлука.

Проблемът с намирането на лек е, че алкохолът визира доста процеси в тялото. Дехидратацията, ниската кръвна захар и изчерпването на ресурсите са единствено част от недоволствата след препиване, написа iwoman.bg.

Когато се борите с махмурлук, е значимо да обърнете внимание на всички съществени признаци. Дехидратацията, ниската кръвна захар, недохранването и неприятното храносмилане изискват разнообразни лекувания. За най-хубави резултати използвайте следните домашни средства за махмурлук.

1. Магнезий

Приемът на 400 mg магнезий може да помогне за облекчение на налягането и болката. Ако постоянно пиете алкохол или имате диабет, евентуално страдате от недостиг на този минерал. В случая вземете 400 mg магнезий преди лягане и по-късно още една доза, когато се разсъните, с цел да предотвратите главоболието.

2. Лимон и минерална вода

Дехидратацията се дължи на прекалено произвеждане на урина и възможното повръщане. За да избегнете обезводняване е належащо да пиете доста течности. Проучванията демонстрират, че подкиселената или минералната вода се употребява по-лесно от елементарната вода. Тя също по този начин понижава гаденето и спомага за справяне с неприятното храносмилане. Минералната вода, която е с високо наличие на електролити, в това число калий, оказва помощ на тялото да се възвърне след пиянство на прекалено много алкохол.

3. Джинджифилов чай

Пийте чай от джинджифил, подсладен с мед, с цел да успокоите стомаха си и да избегнете повръщане. Освен че усъвършенства храносмилането, той може да помогне за стабилизиране на равнищата на кръвната захар в следствие от потреблението на алкохол и неприятна диета.

4.Яйца

Консумацията на яйца за закуска може да помогне на тялото да се възвърне от въздействието на алкохола. Те съдържат L-цистеин - аминокиселина, която е виновна за разграждането на токсините и освобождението им. Яйцата са отличен източник на протеин и ще ви оказват помощ да възстановите енергийните си ресурси.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР