Главното мюфтийство остро осъжда поругаването на над 40 мюсюлмански надгробни

...
Главното мюфтийство остро осъжда поругаването на над 40 мюсюлмански надгробни
Коментари Харесай

Поругаха над 40 мюсюлмански надгробни плочи в Добрич

Главното мюфтийство остро осъжда поругаването на над 40 мюсюлмански надгробни плочи в Добрич. Това се показва в декларация на мюфтийството в България, публикувана от неговата пресслужба.

" Държавните институции би трябвало да подхващат съответни и незабавни дейности по задържането и наказването на причинителите на този вандалски акт ", показват от мюфтийството.

В декларацията се споделя още, че вандалската демонстрация се е случила на 6 септември, когато страната отбелязваше Деня на Съединението. " Необходимо е да се замислим съществено в дълбокото значение на надписа над парадния вход на Народното събрание: " Съединението прави силата ", с който се представихме пред света по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз ", означават от мюфтийството.

Те показват още, че ислямофобията е станала съвременна в днешни дни и за жалост се протяга ръка даже на последните наземни домове на починалите.

" През последните две години в Народното събрание бяха импортирани няколко законопроекта за вероизповеданията, само че за жалост нито един от тях не е конструктивен и не обслужва потребностите на вярващия човек ", считат от мюфтийството.

Според Главното мюфтийство законопроектите са рестриктивни, целят да извлекат политически дивиденти и да угодят на псевдопатриотични усеща.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР