Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) ген. Александър Сирски съобщи,

...
Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) ген. Александър Сирски съобщи,
Коментари Харесай

Ген. Сирски: Оперативната обстановка на Източния фронт остава трудна, но е под контрол

Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) ген. Александър Сирски заяви, че е посетил бойните позиции на две бригади на Източния фронт и дружно с командирите е взел решение да попречи на съветските войски да пробият украинската защита на изток, защото оперативната конюнктура на Източния фронт остава сложна. Това предава УНИАН, като се базира на известие на военачалник Сирски в Telegram, прецизира " Фокус ".

" Днес (13 март) започнах с прекосяване в региона на бойните дейности по направлението на дейните дейности на съперника. Работих в две бригади, където ситуацията последователно се усложнява и има опасност от нахлуване на противникови елементи в дълбочина на нашите бойни позиции ", написа Сирски.

Както е отбелязал главнокомандващият на Въоръжените сили на Украйна, " след обстоен разбор и оценка на ситуацията, взаимно с командирите и щабните офицери са взети всички нужни решения за увеличаване на посочените войскови елементи с запаси, муниции и средства за радиоелектронна битка, което в допълнение ще обезпечи стабилността на украинската защита на тази част от фронта ".

Той е добавил, че " като цяло оперативната конюнктура на Източния фронт остава сложна, защото съперникът продължава да води настъпателни дейности, съсредоточавайки главните си старания в регионите на обитаеми места като Терни, Ивановское, Бердичи, Тоненке, Вербове и Работино ".

В същото време, както е подчертал Сирски, евентуално заради високите загуби интензивността на съперника в други сектори на фронта е доста понижена.

" Това се случи с помощта на навременните административни решения за подсилване на защитата на този сектор от фронта, навременната замяна на части, които са изгубили своята боеспособност, както и с помощта на смелостта и устойчивостта на нашите бойци ", е подчертал Сирски.

В същото време в границите на две седмици яростни боеве съветските сили са понесли обилни загуби, добавя украинската медия.

" Въпреки това всички обитаеми места, които Русия се опита да превземе, останаха под наш надзор ", е уверил Сирски.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР