Главнокомандващият украинската армия генерал Олександър Сирски е посетил две бригади,

...
Главнокомандващият украинската армия генерал Олександър Сирски е посетил две бригади,
Коментари Харесай

Сирски: На две места има заплаха от навлизане на руски части дълбоко в нашите редици

Главнокомандващият украинската войска военачалник Олександър Сирски е посетил две бригади, където ситуацията последователно се утежнява и има опасност от нахлуване на противников елементи надълбоко в украинските бойни редици , излиза наяве от негова обява в " Телеграм ".

" След обстоен разбор и оценка на ситуацията, взаимно с командирите и офицерите от щаба, бяха взети всички нужни решения за увеличаване на посочените войскови елементи с запаси, муниции, средства за радиоелектронна битка, което в допълнение ще обезпечи устойчивостта на нашата отбрана в тази част на фронта, " е декларирал той.

Според него като цяло оперативната конюнктура на Източния фронт остава тежка. Руските сили  не престават да водят настъпателни дейности, съсредоточавайки главните си старания в регионите на Терна, Ивановское, Бердичи, Тоненкое, Вербово и Работино.

В същото време, евентуално заради високото равнище на загуби, интензивността на съперника в други региони на фронта доста е намаляла, декларира генералът.

Според него в продължение на две седмици яростни боеве " врагът е претърпял извънредно огромни загуби ", а всички селища които съветските сили са се пробвали да завладяват, са останали под украински надзор.
 Прага: Украйна получава първите снаряди по чешката самодейност през лятото
Прага: Украйна получава първите снаряди по чешката самодейност през лятото

В момента се доставят снаряди от предходни поръчки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР