Главният юрисконсулт в СДВР Деляна Иванова, използвала в жалба до

...
Главният юрисконсулт в СДВР Деляна Иванова, използвала в жалба до
Коментари Харесай

Само забележка за юристката на СДВР, обидила малтретирано момиче

Главният юрист в Столична дирекция на вътрешните работи Деляна Иванова, употребила в тъжба до съда обиди по адрес на момичето, измъчваното от служители на реда по време на митингите против държавното управление на Бойко Борисов през 2020 година, е получила за нарушаването си единствено забележка.

Това е решил шефът на Столичната дирекция на Министерство на вътрешните работи, заяви " Сега ", базирайки се на правосъдните регистри. Служителката е обжалвала наказването си. От Министерство на вътрешните работи са удостоверили, че на Деляна Иванова е наложено най-лекото допустимо наказване по реда на Закона за държавния чиновник.

През юли беше оповестено, че шефът на Столична дирекция на вътрешните работи е разпоредил незабавна инспекция за възможни нарушавания на Кодекса за държание на чиновниците в държавната администрация. Административен съд - София-град осъди Министерство на вътрешните работи да заплати на 40 хиляди лв. за неимуществени вреди на Цветелина Цветкова, измъчвана от служители на реда зад колоните на министерския съвет (МС). В касационната тъжба против това решение до Върховния административен съд (ВАС) Иванова употребява във връзка с момичето квалификации за момичето като " позор за младото потомство " и дефинира държанието й като " неприлично " и " позорно ".



" Да вървиш облечена по този метод на нерегламентиран митинг и да твърдиш, че не си разсъблечена, е неприлично за един младеж. Позорно е за един младеж да се възползва от облеклото си, с цел да получи парични средства под формата на обезщетение. Мен просто ме е позор сходни лица да са част от младото потомство на България, че и да служат за образец ", написа Иванова. Тя упорства съдът би трябвало да прегледа хипотезата на закона, съгласно която, в случай че увреждането е породено заради изключителна виновност на потърпевшия не се дължи обезщетение. " Да хвърляш пиротехника, павета, бутилки с урина против органите на реда и по-късно да се изкарваш " света вода ненапита и жертва " единствено и единствено да получиш някакви пари, е най-малкото безочливо и неприлично държание ", написа още в жалбата.

Деляна Иванова се е обърнала към Административния съд с искане заповедта от ноември за наказването й да бъде анулирана. Делото е планувано от съда за 25 януари следващата година. За същия ден във Върховен административен съд е планувано и делото за компенсацията на Цветкова. Момичето към този момент дефинитивно осъди Министерство на вътрешните работи за обезщетение от 20 000 лева за нелегално задържане.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР