Главният военен прокурор на Израел предупреди командирите за предполагаеми неприемливи

...
Главният военен прокурор на Израел предупреди командирите за предполагаеми неприемливи
Коментари Харесай

Израелският главен военен прокурор предупреди за неприемливи и незаконни действия от страна на израелските войски в Газа

Главният боен прокурор на Израел предизвести командирите за хипотетични неприемливи и противозаконни дейности, осъществени от израелски бойци в линията Газа, съобщи ДПА. Предупрежденията на генерал-майор Ифат Томер-Йерушалми са включени в писмо, чието наличие беше оповестено през днешния ден от израелската войска в отговор на питане.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1579
Като цяло дейностите на военнослужещите са били " професионални и законни ", даже при сложни условия, написа тя. Въпреки това е имало и " случаи на недопустимо държание, което се е отклонявало от полезностите и заповедите на армията ", се споделя още в него.  Те включват " неуместни изказвания, които предизвикват недопустимо държание, неоправдана приложимост на мощ, в това число против пандизчии, мародерство, в това число потребление или изнасяне на частна благосъстоятелност без оперативна нужда, и унищожаването на гражданско имущество ", разказва Томер-Йерушалми.

Някои от случаите са надхвърлили дисциплинарната сфера и " минаха прага на закононарушението ", предизвести тя, наричайки някои дейности, осъществени от обособени лица, противоречащи на полезностите на израелската войска, и добави, че те са нанесли съществени стратегически вреди на интернационалната известност на страната Израел и нейната войска.

Такива случаи ще бъдат разследвани и по-късно военната прокуратура ще би трябвало да реши какви ограничения да бъдат подхванати против забърканите лица, сподели Томер-Йерушалми.

През последните месеци в обществените мрежи неведнъж бяха оповестени видеозаписи, показващи непозволени дейности на израелски бойци в линията Газа и на територията на Западния бряг.

Войната беше провокирана от най-кървавото нахлуване в историята на Израел, осъществено на 7 октомври от бойци на палестинската ислямистка формация " Хамас ", наред с други, в редица градове и кибуци в южните елементи на Израел, наоколо до границата с Газа. При офанзивите починаха над 1200 души, а към 250 бяха отвлечени, сочат данните на израелските управляващи, отбелязва ДПА.

Израел отговори с масирани въздушни удари и сухопътна атака. По данни на следеното от " Хамас " министерство на опазването на здравето в Газа на територията на палестинския анклав са починали над 29 400 души.

Израел е изправен пред възходящи рецензии от страна на интернационалната общественост предвид на огромния брой цивилни жертви и пагубното състояние в линията Газа, отбелязва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР