Главният прокурор заяви, че няма право да поиска на разпита

...
Главният прокурор заяви, че няма право да поиска на разпита
Коментари Харесай

Борислав Колев на разпит в СГП, на който присъства и Иван Гешев

Главният прокурор съобщи, че няма право да изиска на разпита да участва арбитър
Обвиняемият по аферата за Автомагистрала „ Хемус “ Борислав Колев беше доведен на разпит в Софийската градска прокуратура. По-рано неговият брат съобщи, че Колев желае да даде значима информация за следствието на вътрешния министър и на основния прокурор.

По думите му всеки може да си направи самичък извода къде са отишли 53 милиона лв. и защо въздействие става дума.

„ В качеството си на основен прокурор не мога да правя дейности по съответни досъдебни производства. Тук съм, тъй като имам позволение от наблюдаващите прокурори да участвам на разпита по експлицитното гледище на обвинения и бранителя му. Но аз в качеството си на основен прокурор не мога да направя нищо друго, с изключение на да участвам по време на разпита. Вече дали ще бъде разпитан пред арбитър обвиненият е преценка на съответните наблюдаващи прокурори “, изясни пред публицисти Гешев, представен от бТВ.

Той напомни, че от чиновници на Министерство на вътрешните работи е било желано да не бъде протестирана мярката му „ задържане под стража “ пред Апелативния съд.

„ Ако това се беше случило, той нямаше да бъде арестуван под стража. Ако беше изпълнено настояването да му се позволи да пътува в чужбина, може би съществуваше действителна заплаха лицето да се укрие. И може би, в случай че всичко това се беше случило и в случай че обвиненият през днешния ден спомага на правораздаването, всичко това, което беше направено евентуално от чиновници на Министерство на вътрешните работи, би провалило следствието. Искам да кажа за следващ път, че съглашение по българското законодателство значи след привършване на досъдебното произвеждане съдът да утвърди съглашение, което има силата на влезнала в действие присъда – т.е. лицето да бъде наказано, а не да бъде смачкано делото против него “, разясни още основният прокурор.

„ Ако лицето спомага сега на българското правораздаване при разпита от съответните наблюдаващи прокурори, това е единствено и само, тъй като българската прокуратура си е свършила работата “, безапелационен бе Гешев.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР