Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна днес с генералния прокурор

...
Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна днес с генералния прокурор
Коментари Харесай

Българската и руската прокуратура се разбраха да борят заедно тероризма

Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна през днешния ден с генералния прокурор на Руската федерация Юрий Чайка .
Ръководителите на прокуратурите на двете страни подписаха Програма за съдействие сред двете институции за интервала 2017 – 2019 година, оповестиха от държавното обвиняване.
Противодействие на тероризма, битка с радикализацията и насилствения екстремизъм, както и противопоставяне на транснационалната проведена престъпност са тематиките, по които прокурорите на двете страни ще обменят на практика опит.
Юрий Чайка е на двудневно публично посещаване в страната ни, според подписаното сред него и основния прокурор проф. Борис Велчев на 9 октомври 2008 година Споразумение за съдействие сред прокуратурите на двете страни.
Врамките на това съглашение годишно се реализират визити на български прокурори в Русия и на съветски прокурори у нас . Обсъждат се на практика въпроси като битката с проведената престъпност и тероризма, както и законодателните начинания, свързани с тези тематики.
По-рано през днешния ден водачът на " Да, България " Христо Иванов съобщи, че е " безспорен скандал, че Чайка идва у нас " .
Вчера (17 септември) от партията приканиха институциите да откажат среща с генералния прокурор на Русия. Днес пък на пасарелката над " Цариградско шосе " в региона на " София тех парк " деятели на " Да, България " сложиха надпис " Чайка вън от Европа " .
" Когато правният ти опит е доста невисок, когато професионалният ти път, в случай че изобщо може да се приказва за подобен, е резултат на грантове на непознати фондации, когато политическата ти активност е резултат на същите грантове и парите на двама, трима олигарси, какво друго ще ти остане да правиш с изключение на тези заявления. Това е модел на държание, което си задължен да следваш. Не го ли следваш, стопира спонсорството . "
След журналистически въпрос дали приказва за Христо Иванов, Сотир Цацаров съобщи: " О, не, не съм споделил, че това е Христо Иванов, вие го казахте одеве . " " Всеки има правото да желае и да приканва каквото си желае. Това е демокрацията. Демокрацията е и в нещо друго - влизаш в Народното събрание, когато за теб са дали своят вот съответния брой хора, когато за теб не са дали своят вот съответния брой хора си играеш на извънпарламентарни заявления ", изясни още по-рано основният прокурор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР