Главният прокурор Сотир Цацаров, председателят на организацията на евреите в

...
Главният прокурор Сотир Цацаров, председателят на организацията на евреите в
Коментари Харесай

Цацаров предлага по-тежки наказания за фашистки прояви

Главният прокурор Сотир Цацаров, ръководителят на организацията на евреите в България "ШАЛОМ " доцент доктор Александър Оскар, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев са внесли в Народното събрание писма до парламентарните групи, с които оферират по-тежки санкции за закононарушения от ненавист. Това оповестиха прокуратурата.
Предложението е за смяна в Наказателния кодекс и касае случаи на проповядване на фашистка или друга антидемократична идеология или принудително изменение на открития от Конституцията публичен и държавен строй, очерняне на герба, знамето или химна на Република България или знамето или химна на Европейския съюз.
Повод са няколко скорошни прояви на разпространяване на фашистка идеология, под разнообразни форми.
В момента тези закононарушения се санкционират със затвор до три години или с санкция до 5000 лв.. Според Наказателен кодекс, обаче, в случай че причинителят е пълновръстен и неосъждан, тoй абсолютно ще бъде ocвoбoдeн от наказателна отговорност и единствено санкциониран.
Мотивите на вносителите на измененията са, че пoдoбнa безотговорност не би трябвало да продължава, и желаят по-тежки санкции за този вид закононарушения - до пет години затвор. Тези престъпленият са знак за рискова наклонност, която постепенно, нo несъмнено ще прокарва своя път, в случай че не среща подобаваща реакция от органите на държавна власт, написа в писмото до депутатите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР