Главният прокурор Сотир Цацаров поиска да бъде отнето българското гражданство

...
Главният прокурор Сотир Цацаров поиска да бъде отнето българското гражданство
Коментари Харесай

Главният прокурор иска 3-ма руснаци и казах да бъдат лишени от българско гражданство

Главният прокурор Сотир Цацаров изиска да бъде отнето българското поданство на трима съветски жители и на един от Казахстан.

Причините са сигнали от ДАНС за  нарушавания при процедурата по придобиването му, както и неизпълнени отговорности за поддържане на направени вложения, станали съображение за приемане на българското поданство.

Цацаров е отправил предложенията си до министъра на правораздаването.

 

Два от случаите са свързани с приемане на поданство въз основа на подправени документи, а други  - против задължения за вложения, които не са изпълнени.

Проверките са резултат от аферата с продажба на удостоверения за български генезис, след която беше обезглавена Агенцията за българите в чужбина и стартира обзор на всички давани паспорти - както на съображение генезис, по този начин и по натурализация, където влиза и поданство, поради вложения.

ДАНС е открила, че Сергей Дружинин, жител на Руската федерация и Каир Рахимов, жител на Казахстан, са получили поданство по натурализация посредством декларация на погрешни данни, а при съветските жители -  Владислав  Левицкий и Галина Улютина, че измежду в началото направените вложения освен не са ги удвоили, както изисква законът, а не са развивали никаква активност.

От известието на прокуратурата не излиза наяве за какво, въпреки че за някой от случаите институциите знаят от години, чак се в този момент се подхващат дейности по лишаване на поданството.

Става ясно единствено, че инспекцията по сигналите на ДАНС и за други лица продължава.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР