Главният прокурор Сотир Цацаров и заместниците му - Иван Гешев

...
Главният прокурор Сотир Цацаров и заместниците му - Иван Гешев
Коментари Харесай

Цацаров разговаря с Александър Ваклин

Главният прокурор Сотир Цацаров и заместниците му - Иван Гешев и Мария Шишкова, се срещнаха с Александър Ваклин, по негова молба. Това оповестиха от прокуратурата.

" Срещата е поискана от Ваклин, във връзка упражняването на систематичен и целеустремен напън по отношение на него и фамилията му, в резултат на показанията му като очевидец на държавното обвиняване по делото против кмета на столичния регион " Младост ", прецизират от държавното обвиняване.

" Александър Ваклин удостовери позицията си, изложена в отвореното му писмо до медиите от 9 август тази година, че негово законово обвързване е да не взе участие в корупционна скица и да не укрива закононарушение, което му е станало известно ", написа в известието на прокуратурата.

Той уточни още веднъж, че са били положени целенасочени старания в общественото пространство да бъде наранена персоналната и професионалната му известност , в това число и посредством медийни изявления, съдържащи откровени лъжи.

По думите му операцията на публичното мнение почнала още при задържането на подсъдимата Десислава Иванчев а, продължава като заложена " линия на държание " и до сегашния миг, в хода на процедурата по желание на основен прокурор.
 Александър Ваклин нямал проблем да се изправя очи в очи с Десислава Иванчева
Александър Ваклин нямал проблем да се изправя очи в очи с Десислава Иванчева

По думите му това безсрамие е трябвало да бъде докладвано

Александър Ваклин уточни като образец за това публикация, оповестена на 7 август в уеб страницата " Бивол " с погрешни изказвания по отношение на добит парцел от фамилията на Иван Гешев, с неизвестен създател и в това време, непубликуването от този уебсайт на правото му на отговор, изпратено още на идващия ден, показват в известието си от прокуратурата.

" Съобразно Конституцията на Република България, свободата на изложение на мнение не може да се употребява за уронване на правата и положителното име на другиг о, а с сходни изявления " свободата на словото се изопачава до независимост на очерняне, открити нападки и подстрекателство към принуждение ", се показва в известието на прокуратурата.
 Искали от Ваклин жилища като рушвет
Искали от Ваклин жилища като рушвет

Поредно съвещание на съда против Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Главният прокурор и неговите заместници обявиха своето схващане към изложените от Александър Ваклин проблеми и показаха, че ще застанат зад всеки очевидец в отбрана на законовите му права.

" Ръководството на Прокуратурата е на безапелационната позиция, че са неприемливи опити за напън върху очевидци и уронване на положителното им име , в това число и посредством дирижирани медийни акции. Недопустими са и всевъзможни опити за манипулиране на публичното мнение по отношение на хора, изпълнили гражданския си дълг " , пишат още от прокуратурата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР