Главният прокурор осъди изказването на Недялка Попова - главен обвинител

...
Главният прокурор осъди изказването на Недялка Попова - главен обвинител
Коментари Харесай

Проверяват прокурорката по делото срещу Ахмед Муса

Главният прокурор осъди изявлението на Недялка Попова - основен обвинител по делото за 13 имама в Пазарджик. За думите на прокурорката Сотир Цацаров се уведомил от медиите, а и от сигналите до него от основното мюфтийство, депутатите от Движение за права и свободи, жители и от юристи на подсъдимите.

Попова разграничила в изявлението си българските жители на християни и мюсюлмани , изясни пред публицисти в Народното събрание Сотир Цацаров. Тя опълчи по един неприемлив метод българските жители християни и мюсюлмани, е мнението на обвинител номер едно. Прокурорът не може да опълчва българските жители по набожен симптом.

Започнала е инспекция , разясни Цацаров. Попова ще бъде изслушана за непремереното си изявление в хода на инспекцията.

Припомняме, става въпрос за коментар на прокурор Недялка Попова пред пловдивския уебсайт Трафикнюз, с който тя предизвестява за рискови трендове в българското общество. Попова сигнализира за това, че мюсюлманите в България ще доближат 30% от популацията.

От Главното мюфтийство последва незабавна реакция, като бе свикано изключително заседание на Висшия Мюсюлмански съвет.

Прокурор Попова е един от обвинителите по второто дело против Ахмед Муса , който беше и един от обвинените по делото за коренен ислям против 13-те имами от Пазарджик, което стартира през 2010 година. Обвинението е за проповядване на антидемократична идеология и религиозна ненавист.
В края на предходната година съдът в Пазарджик реши да пусне под гаранция Ахмед Муса - обвиняем за разпространяване на коренен ислям. Размерът на паричната гаранция е 7500 лв. бе събрана от дарения в джамията в Пазарджик от близки и съидейници на Муса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР