Главният прокурор на Великобритания Джефри Кокс публикува правния си съвет

...
Главният прокурор на Великобритания Джефри Кокс публикува правния си съвет
Коментари Харесай

Прокурорът на Великобритания: Рискът от блокиране в предпазния механизъм се запазва

Главният прокурор на Англия Джефри Кокс разгласява правния си съвет по отношение на гаранциите, които министър председателят на страната Тереза Мей съумя да издейства от Европейската комисия , оповестяват английски медии.

Кокс акцентира, че ревизираната от Мей договорка за Брекзит ще " понижи риска " от заклещване на страната в митническия съюз, само че предизвестява, че " правният риск остава неизменен " макар договореностите.
 Лейбъристката партия няма да поддържа договорката за Брекзит
Лейбъристката партия няма да поддържа договорката за Брекзит

Гаранциите на премиера Тереза Мей в контрактуваната от нея договорка за Брекзит даже не са покрай измененията

В позицията прокурорът акцентира, че правно обвързващите положения в взаимния инструмент и наличието в едностранната декларация понижават риска Обединеното кралство да остане безсрочно в защитния механизъм за Ирландия . Допълва се, че Англия и Европейски Съюз е доста евентуално да реализират съглашение по време на преходния интервал, в случай че покажат нужното старание, еластичност и благосклонност. Но съгласно Кокс " правният риск " от безсрочно опазване на защитния механизъм се резервира, защото Лондон няма интернационалните правни принадлежности за овакантяване на договореностите.
 Трите основни провокации пред Тереза Мей
Трите основни провокации пред Тереза Мей

Колко депутати Мей ще притегли с отстъпките, които завоюва през вчерашния ден вечерта

Вчера Мей съумя да контракти " правно обвързващи промени " по отношение на защитния механизъм за Ирландия, съгласно които двете страни дават обещание да го заменят до декември 2020 година с трайно решение. Измененото съглашение ще бъде подложено на гласоподаване в Камарата на общините по-късно през днешния ден. Няколко депутати подчертаха, че гласуването отчасти ще зависи от мнението на Кокс.

Според специалисти констатацията на Кокс, че правният риск остава неизменен значи, че договорката на Мей няма никакъв късмет да бъде прокарана в Народното събрание - мъртво родена още преди да бъде импортирана в законодателния орган.
 Какво договориха Европейски Съюз и Лондон за Брекзит?
Какво договориха Европейски Съюз и Лондон за Брекзит?

Юридическо допълнение към съглашението за овакантяване

" Блумбърг " оповестява за обезценяване на паунда след публикуването на правното мнение.

Legal Opinion on Joint Inst... by on Scribd
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР