Главният прокурор на Саудитска Арабия препоръчва смъртно наказание за петима

...
Главният прокурор на Саудитска Арабия препоръчва смъртно наказание за петима
Коментари Харесай

Обвинението в Саудитска Арабия поиска смъртта на петима за убийството на Хашоги

Главният прокурор на Саудитска Арабия предлага смъртно наказване за петима обвинени, упрекнати в поръчителството и осъществяването на убийството на саудитския публицист и отстъпник Джамал Кашоги, оповестява " Ройтерс ".

Главният прокурор разяснява пред публицисти на рядка конференция в Рияд, че убийците на Хашоги са задвижили проектите за ликвидирането на журналиста на 29 септември, три дни преди да бъде погубен в саудитското консулство в Истанбул на 2 октомври. Прокурорът посочи, че най-високопоставеният саудитски управник, който стои зад убийството, е някогашният заместник-директор на саудитското разузнаване Ахмад ал Асири, който беше уволнен поради това, че е заповядал насилственото връщане на Хашоги.

Прокурорът съобщи, че сега 21 души са в ареста, като 11 от тях са с повдигнати обвинявания и изправени пред съд. Турция хвърли виновността за бруталната гибел на Хашоги върху най-високите етажи на властта в Саудитска Арабия, акцентирайки, че кралството е изпратило отряд убийци за него в Истанбул.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР