Главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд каза в четвъртък, че

...
Главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд каза в четвъртък, че
Коментари Харесай

Специален прокурор ще разследва как Байдън е боравил с поверителни документи

Главният прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд сподели в четвъртък, че ще бъде назначен специфичен прокурор, който ще проверява по какъв начин президентът Джо Байдън е боравил с поверителни държавни документи, заяви Ройтерс. Това е станало, откакто е напуснал вицепрезидентския пост на администрацията на президента Барак Обама през 2017 година

В четвъртък, че адвокати на президента Байдън са намерили втори комплект класифицирани документи от времето му като вицепрезидент в складово помещение в дома му в щата Делауер . В понеделник стана известно, че такива документи са открити в офис на университета на Пенсилвания във Вашингтон, който е бил нает от Байдън, когато е бил вицепрезидент до президентската му акция през 2020 година

Гарланд сподели, че Робърт Хър ще бъде назначен за специфичен проверяващ . Той е някогашен прокурор и е заемал висок пост в Министерството на правораздаването по време на мандата на някогашния президент Доналд Тръмп .

Понякога се назначават специфични прокурори за следствие на политически чувствителни случаи, които работят с известна степен на самостоятелност от управлението на Министерството на правораздаването, отбелязва Ройтерс. В това число и от основния прокурор Мерик Гарланд, който беше назначен от Байдън. Специалните прокурори от време на време, само че не постоянно, повдигат наказателни обвинявания, добавя Ройтерс.

В четвъртък Байдън сподели, че той и екипът му оказват цялостно подпомагане на инспекцията по случая.

Републиканците упорстват за следствие, както демократите проверяват Доналд Тръмп за укриване на секретни документи в резиденцията му във Флорида. В случая с Тръмп сътрудници на ФБР направиха утвърден от съда обиск през август предходната година в имението му във Флорида. Бяха открити и конфискувани към 100 документа, обозначени като класифицирани. През септември Байдън назова боравенето с секретни документи от страна на неговия предходник " изцяло безконтролно ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР