Главният прокурор на Република България Иван Гешев ще бъде на

...
Главният прокурор на Република България Иван Гешев ще бъде на
Коментари Харесай

Гешев проговаря за кюлчетата на Борисов. Пред кого

Главният прокурор на Република България Иван Гешев ще бъде на работно посещаване в Европейския парламент в Страсбург през идващите два дни. Повод за визитата е покана към обвинител номер 1 за присъединяване в изключително съвещание на Мониторинговата група за народна власт, господство на закона и съществени права към LIBE (DRFMG) на Европейския парламент, оповестиха от основна прокуратура.

По искане на европейските депутати основният прокурор Иван Гешев ще показа постигнатия от Прокуратура на Република България прогрес при следствие на случаи на корупцията по „ високите етажи “ на властта, както и по съответни проблеми, обект на интерес от Мониторинговата група - така наречен каузи „ Барселонагейт “ и „ Златните кюлчета “.
-->
Участие в съвещанието е планувано да вземат и представители на GRECO - Групата на страните, борещи се против корупцията, при Съвета на Европа, която следи практиките по противопоставяне и откриване на корупционни закононарушения по „ високите етажи “ на властта.

На 14 юни 2023 година са планувани работни срещи на основния прокурор Иван Гешев с членове на Европейския парламент, допълват от прокуратурата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР