Главният прокурор на Европа Лаура Кодрута Кьовеши вече разследва измами,

...
Главният прокурор на Европа Лаура Кодрута Кьовеши вече разследва измами,
Коментари Харесай

Лаура Кьовеши поиска наказателно преследване за лица, подкопаващи санкциите срещу Русия

Главният прокурор на Европа Лаура Кодрута Кьовеши към този момент проверява измами, за които се твърди, че са коствали на данъкоплатците в Европейски Съюз 14 милиарда евро - в този момент тя желае да преследва контрабандистите, които подкопават глобите против Русия.

Европейската прокуратура е натоварена да проверява всяко закононарушение, за което се счита, че е довело до загуба на средства за Европейски Съюз, което постоянно значи следене на интернационалните незаконни групи и комплицирани трансгранични интервенции за измами с Данък добавена стойност.

Цифрите са впечатляващи: 114-те прокурори на службата водят 1117 дейни следствия и са замразили средства на обвинени лица на стойност 359 млн. евро, което е повече от седем пъти от бюджета на организацията.

Но Ковеши желае да направи повече.

Европейски Съюз наложи серия от 10 пакета стопански наказания, с цел да накаже Москва за едногодишната ѝ инвазия в Украйна, а 49-годишният първенец по битка с корупцията желае да преследва бандите, които заобикалят ограниченията, с цел да доставят съветската военна машина.

" Това е нещо, което към този момент ни беше поискано от Комисията - дали можем да се оправим с него. И нашият отговор беше: " Да, можем да го създадем. Готови сме да го създадем ", сподели тя пред Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

" Разполагаме със профилирани прокурори. Имаме офиси в 22 страни членки... Ние сме единственият разполагаем инструмент в този миг на европейско равнище, който може да се бори с този тип престъпност ".

Всяко решение за прибавяне на нарушителите на глобите към задачите на Европейската прокуратура ще бъде политическо и ще се взема от водачите на страните - членки на Европейски Съюз. Не всички поддържат нейната роля - Дания, Швеция, Унгария, Полша и Ирландия не са назначили прокурори в Европейската прокуратура.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР