Главният прокурор Иван Гешев заяви по време на заседание на

...
Главният прокурор Иван Гешев заяви по време на заседание на
Коментари Харесай

Иван Гешев ще сезира Конституционния съд за законодателните промени, които предвиждат механизъм за разследване на главния прокурор

Главният прокурор Иван Гешев съобщи по време на съвещание на Висшия правосъден съвет (ВСС), че евентуално през днешния ден ще сезира Конституционния съд за пакета от законодателните промени в Наказателно-процесуален кодекс и Закона за правосъдната власт, които плануват механизъм за следствие на основния прокурор.

По думите му за всеки е ясно, че в закона се съдържат противоконституционни и дискриминационни разпореждания.

На 1 юни служебният министър на правораздаването Крум Зарков заяви в профила си във Facebook, че е сложил държавния щемпел на указа на президента Румен Радев за обявяване в Държавен вестник на Закона за изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс, въвеждащ механизъм за следствие на основния прокурор. През промените в Наказателно-процесуален кодекс депутатите одобриха и съответни промени в Закона за правосъдната власт.

В момента Висш съдебен съвет разисква допустимостта на второто предложение на членове на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет за предварителното освобождение от служба на Иван Гешев. Той изрази мнение, в което сподели, че се надява това да не е политическа поръчка. По думите му в предлагането за освобождение няма юридически учредения. „ Ясно е, или най-малко за мен, че най-вероятно зад това седи политическото въздействие на партия ГЕРБ “, съобщи Гешев.

Някои политици не ме харесват – ок, само че това ли в този момент е най-важният проблем на България? Да защитят един някогашен министър-председател, може би Борисов, като безусловно прегазят правото и се създадат закони, с които да махнат оня, който си прави работата и вади „ кирливото долни дрехи “, за жалост може би и на някои сътрудници, сподели още основният прокурор Иван Гешев.

Не мислете, че след прокуратурата няма да дойдат и за вас и всеки свободно мислещ българин и европеец. Аз избрах да не мълча. Сега изборът е на народа и на вас, като определени да защитавате разделянето на управляващите, европейските полезности и правосъдната самостоятелност, добави  Гешев. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР