Главният прокурор Иван Гешев заведе поредно дело в Конституционния съд.

...
Главният прокурор Иван Гешев заведе поредно дело в Конституционния съд.
Коментари Харесай

Гешев сезира Конституционния съд за незаконния добив на подземни богатства

Главният прокурор Иван Гешев заведе следващо дело в Конституционния съд. Този път - с цел да отбрани правата на хора, чиито движими движимости подлежат на конфискация, тъй като са употребени за закононарушение, без притежателите им да са взели участие в закононарушението. Това е петото конституционно дело, което Гешев инициира от началото на годината.

Според закона транспортното средство се лишава и когато не е благосъстоятелност на причинителя на закононарушението, в случай че цената му очевидно не подхожда на тежестта на инкриминираното действие.

Гешев показва, че отговорността е персонална, а в оспорената част на наредбата, въпреки и отнемането да не е категорично дефинирано като наказване, „ на процедура се глобяват лица за непозната виновност, което е конституционно нетърпимо като противоречащо на правилото на правовата страна “. Той добавя, че законовият текст не подхожда на концепцията на Конституцията за правова страна и произлизащите от нея права на цялост на частната благосъстоятелност и право на отбрана.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР