Главният прокурор Иван Гешев, за когото в началото на седмицата

...
Главният прокурор Иван Гешев, за когото в началото на седмицата
Коментари Харесай

Гешев непоклатим: Мафията ме атакува, значи си върша работата правилно

Главният прокурор Иван Гешев, за който при започване на седмицата Конституционният съд взе решение, че може да бъде желана оставката му от правосъдния министър, разгласи, че мафията и олигархията са тези, които го нападат. В изявление за " 24 часа " обвинител номер 1 изясни, че ще сезира Европейска комисия по тематиката за следствието му и съобщи, че би трябвало да се завърши с митологемата, че няма никой законово над него. " Отдавна е ясно, че всеки прокурор може да проверява основния ", твърди той.

" След като мафията и олигархията по този начин гневно нападат прокуратурата, значи, че сме на прав път. Означава, че аз и сътрудниците си вършим добре работата. Нямам никакви терзания от това какво госпожа Йорданова ще внесе във Висш съдебен съвет. Трябва да се посочи, че отстраняването е от компетентността на Пленума. За една година това е трети опит на трети министър на правораздаването за отстраняването на основния прокурор. Надявам се този път в това искане да има освен политически претекстове, само че да има и юридически причини ", споделя още Гешев.

И признава, че намира за обидно в 21-и век да се работи с отрязъци от вестници за премахване на основния прокурор, освен това в страна от Европейски Съюз.

Гешев загатна, че правосъдният министър Надежда Йорданова работи с доноси, а не с обстоятелства, и таман такива считала да внесе във Висш съдебен съвет:

" Аз няма да разясня до каква степен е в пълномощията и дали е работа на Министерството на правораздаването да събира и обработва доноси против магистрати и в частност против основния прокурор.

Нямам безусловно никакви терзания. Може би съм най-проверяваният човек, който работи за страната, през последните 2 години ", прецизира обвинител номер 1.

" Както споделих, това е трети опит за отстраняването на основния прокурор, десетки са инспекциите, обясненията, в КПКОНПИ, в прокуратурата, в Инспектората на Висш съдебен съвет, сигнали във Висш съдебен съвет, произвеждане във Върховен административен съд, две каузи, едното наказателно дело от частен темперамент против мен е от лице с влезнала в действие присъда 17 години отнемане от независимост.

Така че ето това е недосегаемият основен прокурор съгласно “феновете” на прокуратурата ", разяснява още Иван Гешев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР