Главният прокурор Иван Гешев трябва да понесе отговорност за най-голямото

...
Главният прокурор Иван Гешев трябва да понесе отговорност за най-голямото
Коментари Харесай

Христо Иванов призова Гешев да поеме отговорност за опозоряването на България

Главният прокурор Иван Гешев би трябвало да понесе отговорност за най-голямото оскверняване на България, сподели съпредседателят на “Демократична България “ Христо Иванов пред Българска национална телевизия във връзка глобите на Съединени американски щати за корупция в страната.

“Санкциите на Съединени американски щати са доста тежка констатация за способността на институциите да си правят работата. Проблемът е, че българският основен прокурор е в положение на цялостна безнаказаност - това е конституционно състояние и той обезпечава имунитет от наказателно гонене на фигури като Пеевски ", сподели Иванов

Иванов разяснява, че България има повече прокурори на глава от популацията от множеството страни в Европейски Съюз и страните от някогашния Съюз на съветските социалистически републики. Въпреки това битка с корупцията по върховете на властта действително няма.

“Демократична България “ предлага смяна в конституцията, с която мандатът на Иван Гешев ще бъде предварително преустановен, механизъм за парламентарен и публичен надзор върху държавното обвиняване и нов асортимент на прокурорите благодарение на интернационалните сътрудници.

Като образец за взаимозависимост на Иван Гешев, съпредседателят на Демократична България уточни обстоятелството, че Делян Пеевски даже не е бил разпитан като очевидец по делото КТБ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР