Главният прокурор Иван Гешев ще сезира Конституционния съд заради приетите

...
Главният прокурор Иван Гешев ще сезира Конституционния съд заради приетите
Коментари Харесай

Гешев ще сезира Конституционния съд заради закриването на специализираното правосъдие

Главният прокурор Иван Гешев ще сезира Конституционния съд поради признатите промени в Закона за правосъдната власт, с които се закрива профилираното правораздаване, оповестяват от държавното обвиняване.

Гешев насочи послание към прокурорите, следователите и правосъдните чиновници от Специализираната прокуратура във връзка признатите през вчерашния ден от 47-ото Народно заседание на второ четене промени в Закона за правосъдната власт.

" Може да се гордеете с работата си и с това, което реализираха тези структури. Можете да се гордеете, че изпълнихте това, което чакаха българските жители – действителна битка с проведената престъпност, тероризма, а в последните години и с корупцията.

Постигнати са безспорни резултати. Те са безспорни и за европейските ни сътрудници. Закриването на тези структури е резултат от това, че те работят. Очакваше се те да не работят. Вие опровергахте това и в някаква степен сте “виновни”. “Виновни” сте за това, че си свършихте работата и направихте предстоящото от българските жители. “Виновни” сте, че не оправдахте упованията на някои, да ги назовем политици, че всичко ще продължи по остарелия метод и сте “виновни” за това, че застрашихте съществени финансови ползи на хора с въздействие, в това число, евентуално, и политическо. Трябва да се срамят хората, които направиха това нещо, тъй като то не е в полза на българските жители и не е в полза на европейските полезности. Говорят за господство на закона, за правова страна, за права на индивида, а се пробват да вкарат лустрация на магистрати. И това някои схващат като господство на правото - изселване на магистрати. Явно това е върховенството на закона, очевидно някои по този начин схващат демокрацията. Гордея се, че ви познавам и че съм бил част от Специализираната прокуратура. Ръководството на прокуратурата стои твърдо зад вас и ще продължава да ви поддържа. За страдание, цената от всичко това, което ще се случи, ще платят българските жители. А цената е декаданс в битката с престъпността, връщане на равнища отпреди 2006 година, привършване безславно на всички значими каузи в досъдебна и правосъдна фаза. Тук въпросът е кой има интерес? Тези, които хората назовават „ олигархия “ и „ мафия “. Благодаря ви за работата! Гордея се, че съм работил с вас и ще продължаваме да работим дружно! " - сподели Гешев в обръщението си към чиновниците на спецпрокуратурата.
https://www.facebook.com/Press.PRB/videos/305552075059996/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР