Главният прокурор Иван Гешев се срещна с родителите и близки

...
Главният прокурор Иван Гешев се срещна с родителите и близки
Коментари Харесай

Гешев се срещна с родителите на прегазено момиче в Братаница

Главният прокурор Иван Гешев се срещна с родителите и близки на починало при пътен случай момиче. „ Българската прокуратура, аз персонално, ще създадем всичко допустимо тези случаи да не не престават и да понижим тази престъпност, която залива българските жители, чакаме всички български институции да ни поддържат, тъй като би трябвало да работят в полза на българските жители “, сподели след срещата Гешев, представен от Българска телеграфна агенция.

През 2021 година седемгодишното момиче Моника е било блъснато на пешеходна пътека в пазарджишкото село Братаница. Подсъдим за случая е Владимир Панайотов, който е служител на реда. Първоинстанционният съд осъжда мъжа на четири години и осем месеца затвор, само че Апелативният съд в Пловдив трансформира присъдата на три години условно с четиригодишен изпитателен период. Във връзка със гибелта на детето околните проведоха редица митинги с искане за правдивост.

„ Главният прокурор ни сподели, че страната е зад нас и че може да разчитаме на него. Условната присъда е протестирана от държавното обвиняване ", разяснява след срещата непосредствен на фамилията - Иван Спасов. Той добави, че през днешния ден детето е щяло да навърши девет години.

„ Исканията ни са за незабавни промени в Наказателния кодекс и Наказателно-процесуалния кодекс, тъй като при такива остарели закони убийците на пътя се измъкват “, сподели Спасов и добави, че околните разчитат на държавното обвиняване „ да свършат нещо и да има правдивост “.

Майката и бащата на момиченцето обявиха, че се надяват на ефикасна присъда. „ Искаме правдивост и ефикасна система, която да работи, не желаеме тези остарели закони “, добави майката Блага Калоферова. Искаме съдът да си свърши работата, разяснява бащата Марин. „ Къде е тази страна, къде са тези закони? Трябва някой да я спре тази война на пътя “, добави майката.

Главният прокурор Иван Гешев съобщи, че би трябвало да се направи " вероятното и невъзможното ", с цел да има правдивост за българските жители. И още веднъж подчертава върху потребността от разговор сред институциите. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР