Главният прокурор Иван Гешев проведе разговори със служебния министър-председател Стефан

...
Главният прокурор Иван Гешев проведе разговори със служебния министър-председател Стефан
Коментари Харесай

Гешев е уверил премиера и шефа на ЦИК, че се прави всичко за честни избори |

Главният прокурор Иван Гешев организира диалози със служебния министър-председател Стефан Янев и ръководителя на ЦИК Камелия Нейкова, оповестиха от прокуратурата. В рамките на извършените диалозите е разисквана подготовката на изборите за Народно заседание, планувани за 11.07.2021 година

Вчера и през днешния ден служебният вътрешен министър Бойко Рашков и основният прокурор Иван Гешев влязоха в конфликт и поради пазаруването на гласове. МВР-шефът упрекна прокуратурата, че не обръща задоволително внимание на производствата за търговия с избор и че искрено ги саботира. Според него прокурорите даже забранявали на полицейските представители да изнасят информация за записаните закононарушения.

" Главният прокурор удостовери ангажираността на прокуратурата за интензивно взаимоотношение сред всички виновни институции за гарантиране провеждането на почтени и транспарантни избори. " Българската прокуратура е подхванала всички законови дейности, съгласно пълномощията си, за обезпечаване спазването на закона преди, по време и след изборния ден ", е подчертал Иван Гешев.

" Главният прокурор Иван Гешев напомни, че във всички области на страната са основани Областни междуведомствени звена, които реализират съгласуваност за противодействията на закононарушенията срещу политическите права на жителите на територията на съответния район. На централно равнище действа и Междуведомствено звено за взаимоотношение сред Прокуратура на Република България и ДАНС, а към Върховна касационна прокуратура ще действа и дежурно звено от прокурори и чиновници, което ще обобщава постъпващите сигнали за възможни нарушавания и закононарушения, свързани с изборния развой ", оповестяват още от прокуратурата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР