Главният прокурор Иван Гешев проведе работна среща с председателя на

...
Главният прокурор Иван Гешев проведе работна среща с председателя на
Коментари Харесай

Иван Гешев се срещна с ръководството на Съюза на българските емигранти в Израел

Главният прокурор Иван Гешев организира работна среща с ръководителя на Съюза на българските емигранти в Израел „ Йехуд Олей България “ - Ино Ицхак, и с Ашер Арпаз, заместник-председател на организацията.

Пред представителите на българските евреи в Държавата Израел Иван Гешев акцентира ангажираността на българската прокуратура по противопоставяне на деянията на антисемитизъм и език на омразата. Главният прокурор подчертава върху извършената в края на предходната година в столицата интернационална конференция „ STOP HATE SPEECH “, както и подхванатите дейности от страна на институциите за недопускане провеждането по улиците на гр. София на антидемократична демонстрация като така наречен „ Луковмарш “.

Срещата на Иван Гешев с Ино Ицхак и Ашер Арпаз се организира в подтекста на отбелязването на 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи. Главният прокурор срещна Ицхак и Арпаз с самодейността на Асоциацията на прокурорите в България и Камарата на следователите в България в центъра на столицата да бъде повдигнат монумент в памет на юристите, взели участие в спасяването на нашите сънародници от Холокоста.

Съюзът на българските емигранти в Израел – „ Йехуд Олей България “, е основан през 1946-1947 година директно след огромната вълна имигранти от България, според подписаната конвенция сред двете страни. Една от основните цели на организацията през годините е била подкрепяне на новодошлите имигранти за приспособяването им към изискванията на живот в Израел.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР