Главният прокурор Иван Гешев посрещна днес на границата ни с

...
Главният прокурор Иван Гешев посрещна днес на границата ни с
Коментари Харесай

Иван Гешев посрещна на границата семейства на служители на съдебната власт в Украйна

Главният прокурор Иван Гешев посрещна през днешния ден на границата ни с Румъния при Дуранкулак 92-ма души от фамилии на чиновници на правосъдната власт в Украйна, заяви Стандарт.

Те дойдоха у нас с два рейса и няколко леки автомобила. Пристигащите ще бъдат настанени в база на прокуратурата.

" С мен се свързаха представители на украинската прокуратура, разговарях с украинския основен прокурор, с други представители на украинската правосъдна власт. Първоначално това беше концепция единствено, на 2 или 3 март, и в събота незабавно се обадиха сутринта и се наложи незабавно да организираме нещата. За по-малко от 24 часа се провежда всичко ", описа основният прокурор.

Гешев добави, че ще направи предложение до Висшия правосъден съвет за даване на две бази за краткотрайно прилагане на прокуратурата.

Едната от тях предстои на ремонт и в случай че се наложи правосъдната власт, в лицето на пленума на Висш съдебен съвет, ще изиска от страната средства за незабавния ремонт. По думите му там могат да се настанят още към 200 души.

Иван Гешев благодари на основния прокурор на Румъния, на основния прокурор на Молдова, както и на сътрудниците си от Варненската прокуратура, тъй като пътуването  се е провело в границите на 24 часа, точно с помощта на положителното взаимоотношение и чисто колегиалните познанства сред прокуратурите и основните прокурори на Румъния Молдова и България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР