Главният прокурор Иван Гешев отмени в последния момент срещата си

...
Главният прокурор Иван Гешев отмени в последния момент срещата си
Коментари Харесай

Гешев се вбеси на Нинова и отмени срещата с нея

Главният прокурор Иван Гешев анулира в последния миг срещата си с водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по рецесията с безводието в Перник. Разговорът бе обявен преди към две седмици от Нинова, откакто тя разгласи, че левицата внася избор на съмнение против държавното управление за несправянето с политиката по околната среда. Внезапният отвод на Гешев е на процедура отговор на коментара на Бойко Борисов от петък, че той не можел да се срещне с гл.прокурор, а Нинова можела. " Те, Българска социалистическа партия постоянно си имат гл.прокурор ", сподели тогава Борисов.

Корнелия Нинова трябваше да даде на Гешев повече информация от " значение за водените следствия във връзка водната рецесия в гр. Перник ", се споделя в формалното известие на прокуратурата.

" Поради обществено декларираното желание да бъде извършен брифинг в гр. Перник от ръководителя на ПГ „ Българска социалистическа партия за България “ госпожа Нинова, с съществена тематика – срещата в Прокуратурата на Република България, същата беше анулирана от основния прокурор ", аргументира позицията си новият обвинител №1.

По-рано от пресцентъра на " Позитано " 20 оповестиха брифинг по обед на Нинова в Перник, който трябваше да се състои след срещата с Гешев, което очевидно го е ядосало.

" Прокуратурата на Република България няма да разреши да бъде употребена за реализиране на политически цели и в нарушаване на конституционно регламентираните й пълномощия, без значение от политическия индивид ", настояват още от прокуратурата. Допълват, че " по всяка информация или сигнал за осъществено закононарушение, Прокуратура на Република България ще извърши инспекция и ще предприеме нужните дейности, според българското законодателство "

Главният прокурор заявява, че " заради значимостта и публичния отзив на проблемите с водоснабдяването на популацията в региона на Община Перник, основният прокурор на Република България има подготвеност да даде на Народното събрание систематизирани данни за подхванатите дейности ". 

Гешев, който взе под специфичен контрол следствията, довели до невижданата водна рецесия в Перник, дава обещание от време на време да осведоми " обществото за напредъка по взетите на специфичен контрол от прокурор от ВКП следствия ".

Разследването на спецпрокуратурата е за занемареност и се води против длъжностни лица от общинската и регионалната администрация. То е за това, че в интервала от 2017 година до ноември 2019 година не са положили задоволително грижи надлежно за водопреносната и водоснабдителната мрежа в община Перник и за стопанисването на водния запас в бент. " Студена ", от което са настъпили обилни нездравословни последствия.

Предмет на следствие са дейности или бездействия на длъжностни лица във ВиК - Перник, община Перник, Областна администрация и Басейнова дирекция-Западнобеломорски басейн в Благоевград.

Преди това обаче окръжната прокуратура в Перник беше стигнала до извода, че виновни за рецесията са и министрите Нено Димов и Петя Аврамова, които след това отпаднаха от следствието.

Към момента поради безводието и оповестеното бедствено състояние бе заменен само регионалният шеф на Перник.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР