Главният прокурор Иван Гешев обсъди предизвикателствата пред разследващите органи в

...
Главният прокурор Иван Гешев обсъди предизвикателствата пред разследващите органи в
Коментари Харесай

Гешев: Все по-бързо развиващите се нови технологии отварят нов сегмент в престъпността

Главният прокурор Иван Гешев разиска провокациите пред проверяващите органи в ерата на дигитализацията с представители на Международната асоциация на прокурорите на конференция в Истанбул.

 фотография: Прокуратура на Република България

Ерата на дигитализацията слага нови провокации пред битката с престъпността, налагащи нуждата от усилване на интернационалното съдействие. Това бе фокусът на полемиките на конференция на Международната асоциация на прокурорите, състояла се в Истанбул, в която взе участие основният прокурор Иван Гешев.

Форумът е проведен от основния прокурор на Турция Бекир Шахин, а тематиката на срещата бе “Разследването на закононарушения в ерата на дигитализацията ”.

Първата Пан-европейската районна конференция събра на едно място основни прокурори, представители на прокурорски и проверяващи органи и ръководители на организации в областта на противодействието на престъпността от Европа, Централна Азия и Съединени американски щати.

В българската делегация вземат участие още Цветомир Йосифов, шеф на отдел “Международен ” във Върховна касационна прокуратура (ВКП), и окръжният прокурор на Плевен и ръководител на Асоциация на прокурорите Владимир Николов.

Главният прокурор Иван Гешев акцентира значимата роля на дигитализацията за улеснение на проверяващите органи в международен мащаб при осъществяване на служебните им отговорности, само че посочи, че все по-бързо разрастващите се нови технологии отварят нов сегмент в престъпността. По тази причина проверяващите и прокурорите би трябвало да бъдат извънредно изобретателни, с цел да усъвършенстват прилаганите от тях начини за откриване и следствие на новите закононарушения със същия ритъм на модернизиране на софтуерните качества.

Според Гешев новите благоприятни условия – роботизирането, цифровата еволюция, модерните способи за събиране на информацията са новите условия, на фона на които ние би трябвало да се работи, за се оп

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР