Главният прокурор Иван Гешев не отишъл на изслушването в подкомисията

...
Главният прокурор Иван Гешев не отишъл на изслушването в подкомисията
Коментари Харесай

Борисов и Гешев пропуснали изслушването в Брюксел заради годишен отпуск

Главният прокурор Иван Гешев не отишъл на чуването в подкомисията на Европейския парламент за обстановката в България, тъй като бил в заплатен годишен отпуск. Със същият претекст и министър председателят не се явил пред евродепутатите. Това стана ясно от коментара пред Би Ти Ви на Красимир Кънев, ръководител на Българския хелзинкски комитет.

Официални рецензии не бяха отправени, разясни той, само че посочи, че имало доста остри бележки от страна на евродепутатите. Имало рекомендации за отчетността на прокуратурата и безнаказаността на основния прокурор.

Заместничката на Гешев, която участвала там, похвалила достиженията на прокуратурата. Протестите у нас били обяснени с това, че са поради триумфите на държавното обвиняване и засегнатите ползи на престъпността.

Външният министър Екатерина Захариева обяснила, че властта търси разговор с протестиращите и като доказателство е предоставена концепцията за ремонт на Конституцията.

Темата за чувалите за трупове, бесилки и ковчези била повдигната не от евродепутатите, а от шефката на Антидискриминационната комисия. Кънев чака някакво мнение от подкомисията на Екологичен потенциал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР