Главният прокурор Иван Гешев лесно убеди Висшия съдебен съвет да

...
Главният прокурор Иван Гешев лесно убеди Висшия съдебен съвет да
Коментари Харесай

ВСС отказва да бърза с проверката на спецправосъдието

Главният прокурор Иван Гешев елементарно убеди Висшия правосъден съвет да отхвърли настояването за осъществяване на бърз разбор на работата на профилираното правораздаване. Предложението за подобен разбор бе отправено от служебния правосъден министър Янаки Стоилов, който настоя работата да се свърши до края на юни.

Той се аргументира, че идващият парламент би трябвало да разполага с подготвен отчет, с цел да вземе дефинитивно решение дали да закрие или резервира профилираните органи.

" Ние не сме слугинаж на политическата класа! ", отвърна Гешев. Мнението му бе задоволително за болшинството във Висш съдебен съвет да отхвърли препоръчаните от министъра периоди. Прокурорите си дадоха три месеца за инспекция и разбор, а Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет ще работи без график.

От близо четири години профилираните институции дават отговор за битката с корупцията по високите етажи на властта. Най-високопоставеният наказан остава някогашната районна кметица на " Младост " Десислава Иванчева. Тя е наказана за искане на рушвет, само че присъдата не е дефинитивна.

С дефинитивни присъди са служител на реда от Трън, някогашен шеф на организацията по риболовство, прокурор от Кнежа и арбитър от Видин. Списъкът бе изнесен преди ден от шефа на Апелативния спецсъд Георги Ушев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР