Главният прокурор Иван Гешев дойде на заседанието на Комисията по

...
Главният прокурор Иван Гешев дойде на заседанието на Комисията по
Коментари Харесай

Гешев преди правна комисия: Няма юридическа реформа, а юридическа катастрофа

Главният прокурор Иван Гешев пристигна на съвещанието на Комисията по конституционни и правни въпроси, което през вчерашния ден беше отсрочено за тази заран.

Депутатите трябваше да гласоподават на второ четене дали Бюрото за отбрана на очевидците да бъде трансферирано от обвинител номер едно към правосъдното министерство, както и текстове за закриване на спецсъдилищата и спецпрокуратурата. До разискване по този начин и не се стигна.



„ Слушам през последните дни политическото факсимиле „ юридическа промяна “. Това не е промяна, а юридическа злополука, а цената ще платят българските жители. Тези законопроекти не реформират, а унищожават нещо работещо “, съобщи пред публицисти Гешев.

По думите му резултатът ще е застрашаване на защитаваните очевидци от мафията, „ смачкване “ на най-важните каузи в страната – против олигарси, проведената престъпност.

„ Вероятно ще докара и до освобождение на замразените пари на мафията в размер на към 3 милиарда лева и други последици. Ако това е промяна, аз не я разбирам по този начин “, сподели още основният прокурор.

За него промяна е да се усъвършенства нещо съществуващо, а не да се унищожи нещо с неразбираема и нерационална цел.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР