Главният прокурор Иван Гешев днес е поискал цялата информация, с

...
Главният прокурор Иван Гешев днес е поискал цялата информация, с
Коментари Харесай

Гешев изиска от службите за сигурност цялата информация за трафик на мигранти след поредната трагедия

Главният прокурор Иван Гешев през днешния ден е изискал цялата информация, с която разполагат Министерство на вътрешните работи, ДАНС, Служба военно разузнаване и Държавна организация разузнаване за трафика на мигранти в страната. Това заяви самият той пред Агенция БГНЕС след следващия случай за арестувани и починали мигранти.

" Днес се случва това, за което предизвестявам от повече от година. След закриването на профилираната прокуратура единствено за девет месеца има петдесет % спад на делата за проведена престъпност. Някои политици без да ги интересуват ползите на народа с този закон в действителност обслужиха проведената престъпност. Тези, които нарекоха това " правосъдна реформа` в този момент мълчат. Даже не и гузно, тъй като може би си извършиха уговорките. Съчетано с войната на някои политици против правосъдната власт, дезинтеграциятя на институциите и външни фактори е забележим резултата. Бум на престъпността, който напъните на прокуратурата, а в последно време и на Министерство на вътрешните работи не могат да компенсират. В страната и в Европейски Съюз влизат свободно хора, които не знаем какви и кои са. Може да са свързани с тероризъм, проведена престъпност, а може и просто да бягат от война и да търсят по-добър живот. И ние играем на стражари и апаши и ги гоним по пътищатя на България. С жертви и от двете страни, за жалост ”, сподели основният прокурор Иван Гешев.

На въпроса какво би трябвало да се направи с цел да се прекрати тази рискова наклонност, Гешев отговори: За страдание това не е в региона единствено на трафика на мигранти, само че във всички останали сфери на престъпността. " Телефонни измами, битова престъпност, домове и обири на МПС. И хората го виждат и няма по какъв начин да бъдат излъгани. Потърпевши от повишената престъпност са жителите, не партийните елити, не и олигарсите. Конкретно през днешния ден съм изискал от Министерство на вътрешните работи, ДАНС, Служба военно разузнаване и Държавна организация разузнаване цялата информация, с която разполагат за трафика на мигранти. Ясно е, че без да се разкрият тези незаконни мрежи от службите за сигурност и да уведомят прокуратурата няма по какъв начин да повдигнем обвинявания и да предадем на съд членовете на незаконните групи. Разкриването им не е пълномощие на прокуратурата, а точно на службите за сигурност ", акцентира основният прокурор и добави: Виждам устрема на управлението на Министерство на вътрешните работи да възвърне взаимоотношението сред институциите и оперативните си благоприятни условия унищожени от някогашен министър. В тяснопартиен и може би персонален интерес. Аз и сътрудниците ми, в границите на пълномощията си откакто ни бъде предоставена съответната информация, ще създадем всичко допустимо да защитим хората. Ще работим като до момента с всички, които ги интересуват ползите на народа. Защото мой зложелател е единствено престъпността, сподели още основният прокурор Иван Гешев. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР