Главният изпълнителен директор на Тесла (Tesla) Илон Мъск придобива дял

...
Главният изпълнителен директор на Тесла (Tesla) Илон Мъск придобива дял
Коментари Харесай

Илон Мъск купи 9,2% от Туитър

Главният изпълнителен шеф на " Тесла " (Tesla) Илон Мъск придобива дял от 9,2 на 100 в " Туитър " (Twitter), съобщи Асошиейтед прес. Мъск е придобил почти 73.5 милиона акции, съгласно информация на регулаторния орган, оповестена през днешния ден, съобщи Българска телеграфна агенция.

Делът на Мъск в " Туитър " се счита за пасивна инвестиция, което значи, че шефът на " Тесла " е дълготраен вложител, опитващ се да минимизира пазаруването и продаването на акции. Въпреки това намесата на Мъск повдига въпроси по отношение на опцията за свободно другарство в " Туитър ", откакто предишния месец написа туит за свободата на словото и платформата на обществената медия. По тази причина мнозина анализатори бяха скептични за бъдещите ходове на непредсказуемия началник на " Тесла ".

Очакваме тази пасивна инвестиция да е единствено началото на по-обширни диалози с управлението на " Туитър ", които могат в последна сметка да доведат до дейни акции и евентуално по-агресивна роля на благосъстоятелност в " Туитър ", написа по-рано през днешния ден в известие до клиент Дан Ивс от " Уедбуш секюритис " (WedBush Securities). Акциите на " Туитър " скочиха с над 25 на 100 от отварянето на пазара в понеделник, а котировките на " Тесла " нарастнаха нищожно.

Наред с повдигнатите въпроси за свободата на словото в " Туитър " Мъск написа в обособен туит, че съществено обмисля да сътвори нова платформа за обществени медии. Той даже влезе в спор с регулаторните органи за тази приложимост на " Туитър ". Новината за акциите на Мъск в " Туитър " идва единствено два дни, откакто " Тесла " разгласява слаби индустриални резултати през първото тримесечие. Въпреки че компанията е доставила 310 000 транспортни средства, резултатът остава леко под упованията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР