Главният изпълнителен директор на Tesla и Twitter Илон Мъск, който

...
Главният изпълнителен директор на Tesla и Twitter Илон Мъск, който
Коментари Харесай

Въпросът е кога, а не дали ще изпаднем в дефолт по американския дълг: Мъск

Главният изпълнителен шеф на Tesla и Twitter Илон Мъск, който приканва за понижаване на разноските на американското държавно управление, съобщи, че неплатежоспособността е единствено въпрос на време.

" Като се имат поради федералните разноски, въпросът е по кое време, а не дали ще изпаднем в несъстоятелност ", написа Мъск в отговор на обява в Туитър от Белия дом, че проектът на републиканците може да бъде за дефолт по американския дълг.
 width=
По-рано тази седмица ръководителят на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати Кевин Маккарти предизвести в тирада на Нюйоркската фондова борса, че американският дълг е нестабилен и съставлява опасност за нацията. Той съобщи, че републиканците няма да позволен страната да не извърши отговорностите си по дълга, като се закани на президента Байдън, че отхвърля да договаря за ограничения за понижаване на разноските.

Маккарти добави, че Камарата на представителите скоро ще гласоподава законопроект за повишение на тавана на дълга до 2023 година

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани републиканците първо да оповестят оферти от тях бюджет, като Белият дом акцентира, че няма да договаря за тавана на дълга, до момента в който Републиканската партия не оповести своето контрапредложение на бюджетния проект на администрацията, който беше показан през март.

В края на предишния месец прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер съобщи, че републиканците заплашват да провокират безпорядък в стопанската система на Съединени американски щати, като съобщи, че е време да " спрат да играят игри " и да се съгласят да одобряват " чист " законопроект за тавана на дълга.

През януари Министерството на финансите уведоми Конгреса за началото на " изключителни ограничения " до 5 юни, с цел да продължи изплащането на отговорностите на държавното управление, защото Съединени американски щати са достигнали лимита на дълга си от 31,4 трилиона $. Тогава министърът на финансите Джанет Йелън прикани законодателите да " работят неотложно " за увеличение на лимитите на заемите, с цел да се избегне банкрут.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР