Главният изпълнителен директор на Теленор България Джейсън Кинг публикува на

...
Главният изпълнителен директор на Теленор България Джейсън Кинг публикува на
Коментари Харесай

Теленор все пак ще вдига цените, но само с процента на инфлацията за 2021 г. |

Главният изпълнителен шеф на Теленор България Джейсън Кинг разгласява на страницата на телекома писмо до клиентите на оператора, в което оповестява, че компанията се е отказала да усилва цените с насъбраната инфлация през 2020 година и 2021 година и че нарастването ще е единствено с % на повишаване на живота през м. година

Според него нарастването на месечните сметки ще е с към 1 лев.

Преди ден вицепремиерът и стопански министър Корнелия Нинова даде брифинг, на който разгласи,че Министерството на стопанската система е спечелило на първа инстанция делото с мобилните оператори.

" Мотивите на жалбоподателя Теленор България са, че индексирането на цените по договорите с потребителите не съставлява необикновен публичен интерес. Бихме желали да им кажем, че сега повишението на цените и натиска върху живота на хората е въпрос от най-голям публичен интерес за нас. И съдът е признал нашите претекстове и е излязъл със следното определение: Оставя без почитание жалбата на Теленор България за анулация на предварителното осъществяване на нашата заповед ", сподели вицепремиерът. 

Днес стана ясно, че е отхвърлена и жалбата на А1 по същия проблем.

Ето и текста на цялото писмо на Джейсън Кинг до клиентите на Теленор:

Писмо от Теленор към клиентите по отношение на индексацията

Уважаеми клиенти на Теленор,

Пиша ви, с цел да споделя паниката си по отношение на икономическата обстановка в България и по света. Повишената инфлация се отрази на покупателната дарба на всички. Бизнесът в нашата страна не е изключение и също претърпя доста нарастване на разноските си за артикули и услуги. Например единствено в сметките за електричество на Теленор отчитаме двуцифрен растеж в проценти. Увеличението на другите ни разноски, в това число за пощенски, куриерски услуги, разноски за магазинна мрежа и защита, доближава до 20%.

С над 1800 чиновници, ние би трябвало да действаме като виновен шеф, с цел да поддържаме непрекъсната и постоянна активност. Като водещо дружество в България, Теленор се гордее с професионализъм и честност.

В светлината на тези обстоятелства и след дълго обсъждане ние взехме сложното решение да индексираме цените на абонаментните проекти, в сходство с договорите ни с клиентите, тъй че да можем да продължим да поддържаме същото високо равнище на качество на услугата и потребителско преживяване. Въз основа на извършените диалози с административните органи през ноември предходната година ние към момента считаме първичното си решение за индексиране през декември 2021 година и през февруари 2022 година за законосъобразно. Независимо от това през февруари ще правим индексация на месечните абонаменти със средногодишния показател на потребителските цени на Национален статистически институт единствено за 2021г., точния размер на който чакаме да бъде оповестен на 18 януари 2022г. Очакваме, че действителното изражение на тази индексация ще бъде нарастване с към 1 лев на месечната ви сметка.

Oценявам вашето схващане, до момента в който прекосяваме дружно през този сложен интервал, и ви благодаря сърдечно за поддръжката.

Искрено ваш,
Джейсън Кинг
Главен изпълнителен шеф, Теленор България
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР