Главният изпълнителен директор на Ryanair, ударен в лицето от активисти за климата в Брюксел

...
Главният изпълнителен директор на Ryanair, Майкъл О’Лиъри, беше прободен в
Коментари Харесай

Главният изпълнителен директор на Ryanair, Майкъл О’Лиъри, беше прободен в лицето по време на посещение в Брюксел в четвъртък в трик от активисти за климата.

О’Лиъри беше извън Европейската комисия и се готвеше да връчи петиция, призоваваща за защита на „прелитанията“ по време на стачки за контрол на въздушното движение, когато беше ударен с крем пайове от двама борци за климата.

Шефът на авиокомпанията призова европейските лидери да разрешат полетите, пътуващи през френското въздушно пространство - но не излитащи или кацащи на френска земя - да бъдат освободени от ограниченията, наложени след стачка на ръководителите на полети в тази страна.

Ryanair казва, че досега е събрала 1,8 милиона подписа на своята онлайн петиция от членове на обществеността.

Инцидентът е заснет на видео, а активистите могат да бъдат чути да викат: „Добре дошли в Белгия. Спрете замърсяването на шибаните кралски самолети.

Главният изпълнителен директор на Ryanair Майкъл О Главният изпълнителен директор на Ryanair Майкъл О'Лиъри е ударен в лицето от торти със сметана по време на брифинг за пресата извън Комисията на ЕС, в Брюксел, Белгия, 7 септември 2023 г., в този екранен кадър, получен от раздаващо се видео. О'Лиъри стои пред картонена версия в реален размер на Урсула фон дер Лайен, председател на Европейската комисия. RTL-TVI/Хандут/Ройтерс

Миналата година авиацията е причинила 2% от глобалните емисии на въглероден диоксид, свързани с енергията, според Международната агенция по енергетика.

След като беше нападнат, ръководителят на най-голямата европейска авиокомпания продължи да говори с медиите пред сградата на ЕС, като каза: „Тук сме, за да обсъдим петицията. Обичам сметанови торти. Те са ми любимите.

След това облиза част от крема от ръцете си и добави: „Това е вкусна торта.“

Нискотарифната авиокомпания също коментира трика: „Жалко, че беше крем на основата на соя, определено не толкова вкусен, колкото истинските неща“, каза компанията в социалната медийна платформа „X“, известна преди като Twitter.

Ryanair (RYAAY) се възползва от бума на пътуванията след пандемията.

Компанията отчете печалба от 663 милиона евро (735 милиона долара) за трите месеца, завършващи през юни - близо четири пъти повече от същия период на миналата година, когато резервациите бяха силно засегнати от пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР