Главният изпълнителен директор на Макларън Зак Браун вярва, че шефовете

...
Главният изпълнителен директор на Макларън Зак Браун вярва, че шефовете
Коментари Харесай

Браун: Формула 1 трябва да отвори техническите правила

Главният изпълнителен шеф на Макларън Зак Браун има вяра, че шефовете на Формула 1 би трябвало да отворят повече техническите правила поради съществуването на таван на бюджетите. Според американеца отварянето на правила ще разреши повече механически нововъведения без риска от прекомерно огромно нарастване на разноските.

„ Мисля, че имаме прекалено много правила при тавана на бюджетите. Ако той съществува аз бих отишъл в противоположната посока. Всеки да прави каквото си желае. Ако искаш да имаш шест колела, ще имаш шест колела.

„ Не знам за какво разпоредбите са толкоз прецизни. Аз мисля, че щом имаме тавана на бюджетите то би би трябвало да имаме по-голяма независимост, тъй като действително таванът те управлява. Аз мисля, че по този начин ще има повече опасности, а и колите ще са доста разнообразни на външен тип.

„ В момента имаме две неща, които ни управляват. Първото са разпоредбите, които ни споделят по какъв начин би трябвало да наподобяват колите. Другото е таванът на бюджетите, който не ни разрешава да харчим доста пари “, изясни американецът.

Позицията на ФИА по отношение на прецизните механически правила е, че те не желаят да рискуват някой отбор да измисли нещо, което да навреди на надпреварите и борбите на пистата. Браун също призна, че неговата концепция може да докара до сходен процес на събитията.

„ Да, може. Но аз мисля, че това ще докара до съществуването на повече нововъведения. И аз мисля, че всички ще се учим един от различен. Ще е като с двойния дифузьор на БраунГП през 2009. Те имаха добър старт, само че до края на годината силите се изравниха. Така че аз мисля, че ще се получи нещо такова. Аз мисля, че това е очарователната страна на нашия спорт “, сподели Браун.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР