Главният изпълнителен директор на Фолксваген Херберт Дийс изрази надежда в

...
Главният изпълнителен директор на Фолксваген Херберт Дийс изрази надежда в
Коментари Харесай

Шефът на "Фолксваген": Най-лошото от проблема с недостига на чипове е зад гърба ни



Главният изпълнителен шеф на " Фолксваген " Херберт Дийс изрази вяра в понеделник, че " най-лошата " част от казуса с дефицита на полупроводници и микрочипове е завършила.

Той се обърна към пресата по време на конгрес, проведен от Suddeutsche Zeitung, като изясни, че водещият немски авто производител към момента няма да може да извърши индустриалните си квоти през 2022 година

" Със сигурност няма да можем да произведем всички коли, които желаеме да създадем идната година “, уточни Дийс.

Според него дефицитът на полупроводникови съставни елементи не беше изненада за автомобилната промишленост, както настояват някои наблюдаващи.

" Още преди коронавирусната рецесия, която способства за проблемите с веригите на доставки, се обсъждаше следното: " Какво ще се случи с така наречен " интернет на нещата "? “ Нарастващото мрежово свързване на устройства в " Интернет на нещата " в последна сметка ще докара до търсенето на доста повече електроника - такива бяха оценките още преди Covid пандемията ", разяснява Дийс. Въпреки това, действителната степен на дефицита на чипове не можеше да бъде планувана във " Фолксваген ", призна той.

В най-голямата европейска автомобилна компания непрекъснатата липса на микрочипове - както при доста други снабдители - има фрапантни последствия. През октомври доставките на коли от цялата VW Group спаднаха с една добра трета (33,5%) в съпоставяне със същия месец на 2020 година

Хербер Дийс сподели, че предвид на автомобилната цифровизация, за разлика от други промишлености, към момента има опция Европа да стане по-независима от превъзходството на американските и китайските софтуерни колоси.

" Имаме потребност от нови умения, би трябвало да разбираме софтуера ", сподели той. За тази цел Volkswagen построява поделение за личните си системи.
Автомобилът ще бъде изцяло трансформиран в цифров артикул незабавно щом се задвижи самостоятелно, акцентира основният изпълнителен шеф на " Фолксваген ". " За да се резервира силата на автомобилната промишленост, огромното предизвикателство е дигитализацията. Автомобилът към момента е намерено поле ", заключи Дийс.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР