Главният изпълнителен директор на британската петролна и газова компания British

...
Главният изпълнителен директор на британската петролна и газова компания British
Коментари Харесай

Шефът на една от най-големите в света петролни компании подаде оставка - причините

Главният изпълнителен шеф на английската петролна и газова компания British Petroleum (BP) Бърнард Лууни разгласи, че подава оставка. British Petroleum е една от най-големите в света енергийни компании.

" BP афишира, че Бърнард Лууни е уведомил компанията за своята оставка като основен изпълнителен шеф, като той напуща поста неотложно. Финансовият шеф на компанията - Мъри Очинклос, ще извършва краткотрайно функционалностите на основен изпълнителен шеф ", се споделя в изказването на BP.

От British Petroleum прецизират, че повода за оставката е корпоративно следствие на връзките на Лууни с негови подчинени, оповестяват интернационалните медии.

" През май 2022 година Бордът на шефовете, благодарение на външен съветник, получи и прегледа изказвания по отношение на персоналните връзки на Лууни с сътрудници. Информацията е пристигнала от неизвестен източник. По време на прегледа Лууни е разкрил отчасти информация за свои отдавнашни взаимоотношения с сътрудници, отнасящи се за интервала, когато той не е бил изпълнителен шеф. Нарушения на кодекса на бизнес етиката на компанията не са установени на оня стадий ", се споделя в изказването на Вербовъчна разработка.

" Освен това Бордът на шефовете е изискал от Лууни да разкрие по-подробно свои минали персонални взаимоотношения със чиновници и е получил единодушието му за това, както и е получил уверения от Лууни за бъдещо примерно държание.

Наскоро обаче са получени нови изказвания от сходно естество и компанията ВП неотложно е почнала ново следствие благодарение на външен юридически съветник. Този ​​процес продължава. Лууни през вчерашния ден е уведомил компанията, че в този момент признава, че не е бил изцяло прям в предходните си изказвания по въпроса ", споделят от BP.

От компанията акцентират, че се придържат към избрани морални стандарти и затова Бордът на шефовете " чака държанието на всеки да е в сходство с тези полезности ". " Всички ръководители в Вербовъчна разработка би трябвало да служат за образец и да се управляват от здравия разсъдък, с цел да печелят уважението на другите ", прибавят в изказването си от BP. От компанията прецизират, че " към момента не са взети решения по отношение на изплащането на възнагражденията на Лууни ".

Цялата служебна кариера на ирландският топ управител Бърнард Лууни е в BP. Той заема поста на основен изпълнителен шеф през 2020 година.
 Британският енергиен колос Вербовъчна разработка затъна в големи загуби поради излизането си от
Британският енергиен колос Вербовъчна разработка затъна в големи загуби поради излизането си от " Росенфт "

Компанията до неотдавна притежаваше 19,75% в " Роснефт "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР