Главният изпълнителен директор на Ауди“ Руперт Щадлер е арестуван в

...
Главният изпълнителен директор на Ауди“ Руперт Щадлер е арестуван в
Коментари Харесай

Шефът на „Ауди“ задържан в Германия

Главният изпълнителен шеф на „ Ауди “ Руперт Щадлер е задържан в Германия по съмнения за машинация, свързани с така наречен Дизелгейт на компанията-майка „ Фолксваген “ за манипулиране на нездравословните излъчвания, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Заповедта за арест се базира на укриването на доказателства “, заяви през днешния ден прокуратурата в Мюнхен, по чието разпореждане предходната седмица бе претърсен домът на Щадлер.

„ Ауди “ удостовери ареста.

Миналия месец „ Ауди “ призна, че още 60 000 коли от моделите А6 и А7 с дизелови мотори имат проблем със софтуера за нездравословните излъчвания.

Те се прибавят към 850-те хиляди, минали обзор предходната година по същата причина, като се оказа, че при единствено някои от тях е нужна трансформация.

Така нареченият скандал Дизелгейт избухна през септември 2015 година.

„ Фолксваген “ призна, че съвсем 600 000 коли, продадени в Съединени американски щати, са били оборудвани с устройства, които схващат по кое време се прави тест за нездравословни излъчвания и ги понижават, с цел да влязат в норма.

Компанията разгласи, че подобен програмен продукт е бил конфигуриран на към 11 млн. коли по света.

Иначе при обикновено каране на пътя равнището на нездравословни излъчвания скача, от време на време до 40 пъти от измереното в лаборатория.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР