Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук получи нов голям

...
Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук получи нов голям
Коментари Харесай

Apple даде огромен бонус на своя шеф за добре свършена работа

Главният изпълнителен шеф на Apple Тим Кук получи нов огромен бонус. През предходната седмица шефът на софтуерния колос е получил нови акции на компанията, струващи 89 милиона $, демонстрират документи, представени от CNN.

Премията е част от така наречен " пакет за добре пристигнал " от 2011 година, когато Кук наследи Стийв Джобс. Директорът на Apple получава книжата в избрани, авансово закрепени количества през годините.

Половината от спомагателното заплащане е обвързвано с цената на самите акции, съпоставена с тази на останалите компании в показателя S&P500. И защото Apple съумя да реализира растеж, който е по-голям от този на останалите две трети от фирмите в него, Кук получи цялостната сума, излиза наяве от документите.

Не всички пари обаче са стигнали до него. Компанията съобщи, че е заделила 46 милиона $ за налози. Останалите той е продал за общо 43 милиона $. През 2015 година той бе декларирал, че възнамерява да даде по-голямата част от благосъстоянието си за щедрост.

През 2011 година Кук получи акции, които тогава бяха оценени на 380 милиона $, а през днешния ден костват към 484 милиона $. Към момента той има скъпи бумаги на стойност 145 милиона $. Акциите на компанията покачиха цената си с 40% през тази година.

 Новият iPhone идва на 12 септември
Новият iPhone идва на 12 септември

Apple може да показа и идващия си " интелигентен " часовник

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР