Главният изпълнителен директор и президент на Алибаба“ (Alibaba) Джан Юн

...
Главният изпълнителен директор и президент на Алибаба“ (Alibaba) Джан Юн
Коментари Харесай

Главният изпълнителен директор и президент на „Алибаба“ Джан Юн ще се оттегли през септември

Главният изпълнителен шеф и президент на „ Алибаба “ (Alibaba) Джан Юн ще се отдръпна от тези постове през септември и ще се концентрира върху облачния бизнес на компанията, съгласно вътрешно писмо, оповестено от формалния ѝ акаунт в WeChat. В него се показва, че той ще поеме управлението на Alibaba Cloud Intelligence Group, за да увеличи конкурентоспособността и световното ѝ наличие.

Джоузеф Цай, изпълнителен вицепрезидент на групата, ще поеме поста ръководител на Alibaba Group, до момента в който У Юнмин, президент на Taobao & Tmall Group, ще поеме позицията на основен изпълнителен шеф.

Джан Юн стана основен изпълнителен шеф на „ Алибаба “ през 2015 година и пое спомагателната роля на президент през 2019 година след решението Джак Ма да се отдръпна от корпоративните си отговорности в компанията, която той основа през 1997 година

Джоузеф Цай изигра забележителна роля в раждането и развиването на компанията. От 1999 година до 2013 година той е бил финансов шеф и е управлявал листването на компанията на Нюйоркската фондова борса през 2014 година Очаква се неговият световен опит и схващане на макросредата да подкрепят напъните на „ Алибаба “ за интернационализация.

Наскоро Alibaba претърпя съществено преструктуриране, като компанията бе разграничена на шест обособени звена, в това число облачни услуги, електронна търговия, логистика и медии и развлечения, към този момент има собствен основен изпълнителен шеф и ръб на шефовете. Това преструктуриране разрешава по-голяма еластичност на бизнеса и без значение ръководство на рисковете.

„ Алибаба “ регистрира 2% нарастване на приходите, възлизащи на 208 милиарда юана (30 милиарда долара), за тримесечния интервал, приключващ през март. Компанията възнамерява да организира първично обществено предложение за своя бизнес с хранителни артикули Freshippo и има за цел да листне своето дъщерно сдружение Cainiao Smart Logistics в границите на идващите 12 до 18 месеца.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР