Главният архитект на Варна Виктор Бузев е отстранен от длъжност,

...
Главният архитект на Варна Виктор Бузев е отстранен от длъжност,
Коментари Харесай

Главният архитект на Варна е отстранен от длъжност

Главният проектант на Варна Виктор Бузев е отхвърлен от служба, оповестиха от пресцентъра на Общината. 

Оставката му бе поискана от кмета Иван Портних  Иван Портних Иван Николаев Портних e български политик от Политическа партия ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на на 19 април. Тъй като основният проектант не подаде оставка в инструкции период, против него е формирано дисциплинарно произвеждане и той е отхвърлен от служба, прецизират от пресцентъра.

От общината напомнят, че кметът изиска оставката на Бузев поради опити за незаконосъобразни дейности, които водят до обосновани догатки за зависимости. Пример за това са опитите на основния проектант в прорез с вътрешните правила, мненията на юристите и обществено оповестената в медиите позиция на кмета Иван Портних  Иван Портних Иван Николаев Портних e български политик от Политическа партия ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на, да подпише разрешенията за слагане на стотици противозаконни бараки в курорта " Златни пясъци ".

Други претекстове са неналичието на цялостна визия за развиването на града, бездейност във връзка с основни тематики като запазване на монументи на културата, презастрояване в обособени зони, липса на организация при действието на Експертния съвет по устройство на територията /ЕСУТ/, за което сигнализират и браншовите организации, двойни стандарти в работата на ЕСУТ, бездейност във връзка с основни планове като Дупката, превръщането на къщата на Антон Новак в музей и други. 

Без да има право основният проектант е подписал разрешителното за слагане на противозаконните преместваеми обекти към ресторант " Хоризонт " в сърцето на Морската градина. Кметът е научил от медиите и за разрешителното за градеж на мястото на баня " Гъбата ", допълват от пресцентъра на Община Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР